Cemal Enginyurt'tan "dayak" özrü!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, canlı yayın arasında gazeteci Latif Şimşek ile televizyon programında yaşanan tartışma sonrasında meydana gelen “dayak” olayı ile ilgili özür diledi.

GÜNDEM 09.08.2022, 15:35 09.08.2022, 15:43
Cemal Enginyurt'tan "dayak" özrü!

DP Milletvekili Cemal Enginyurt, bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek ile aralarında yaşananlar için özür diledi. 

Enginyurt yaşananlar için özür diledi

Yazılı bir açıklama yapan Enginyurt, 6 Ağustos tarihinde katıldığı televizyon programında, milletvekilliği ve siyasi sorumluluk gereği göstermesi gereken özen ve dikkati göstermediğini, itidal dışı bir şekilde davrandığını aktardı. 

Sert tepkisi sebebiyle televizyon programının reklam arasında meydana gelen ve hiçbir şekilde onaylamadığı olayın, DP camiasını, kamuoyunu ve şahsını rahatsız ettiğini belirten Enginyurt şunları söyledi:

"Bu vesileyle belirtmek isterim ki siyasi sıfat ve sorumluluklarımıza denk katılımcıların olmadığı televizyon programlarına katılmam en ciddi hatam olmuştur. Öte yandan kamuoyunda bilgi kirliliğine neden olmak için şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya gayret edilen ne resmi ne de gayriresmi bir korumam yoktur. İstenmeyen görüntüler nedeniyle, DP milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olarak Türk milletinden, kamuoyundan ve layıkıyla mesleğini yerine getiren basın camiasından özür diliyorum."

Olay

Bir televizyon programına katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek'le canlı yayında tartışmış, daha sonra Enginyurt'un koruması olduğu öne sürülen kişi Şimşek'i darp etmişti. 

Gazeteci Latif Şimşek, kendisini dövdüğü iddiasıyla DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması olduğu öne sürülen kişi ile ilgili şikayetçi olurken, şikayet sonrası başlatılan soruşturmada Enginyurt'un koruması olduğu belirtilen şahıs tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)