Cemal Enginyurt canlı yayında gazetecinin üzerine yürümüştü! Şimşek'ten açıklama

Canlı yayın sırasında DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ile tartışma yaşamasının ardından Enginyurt'un koruması tarafından darp edilen gazeteci Latif Şimşek, başına gelenleri anlattı.

GÜNDEM 08.08.2022, 09:35 08.08.2022, 11:41
Cemal Enginyurt canlı yayında gazetecinin üzerine yürümüştü! Şimşek'ten açıklama

Bir televizyon kanalının programına katılan Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yazar Doğan Çağlar ve gazeteci Barış Yarkadaş ile beraber katılım sağlayan gazeteci Latif Şimşek, Enginyurt'un korumaları tarafından darp edilmişti.

Koruma tutuklandı, yaşanan olaylar gün yüzüne çıktı

Olay anının görüntülerinin meydana çıkması ile beraber Enginyurt'un koruması için başsavcılık, gözaltı kararı almıştı. Emniyette gerçekleştirilen işlemlerinin sonrasında koruma, adliyeye gönderilerek çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanmıştı.

Yaşanan bu olay sonrasında farklı bir televizyon kanalına konu olan Gazeteci Latif Şimşek, yaşadığı anları detaylarıyla ilk defa anlattı.

Konular konuları açtı, tartışma yaşandı

Büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden Şimşek, "Ben birden fazla televizyon programına konuk olarak katıldım. Ancak ilk kez böyle bir şeyi gördüm. Üstüne üstlük 25 senedir tanıştığımız bir siyasetçi ile gerçekleşti bu olayı. Aslında program başladığında herhangi bir problem yoktu. Program bir reklama gitti. Reklam arası bittikten sonra bir mevzu başka mevzuyu çağırdı. O esnada konuştuğumuz konu Türkiye'deki yargı işleyişine getirildi ve bana kalırsa haksızlık yapıldı” dedi.

“Çok eskiye dayanan tanışıklığımız var”

Konuşulan konunun tartışmaya döndüğünü ifade eden Şimşek, “O esnada Cemal Enginyurt, yüksek bir sesle ve aşağılayıcı bir tavırla birkaç cümle kurdu. Ben de benzer sertlikle yanıt verdim. Ben kendimi ifade ederken ne hakaret ettim ne de küfür ettim. Eğer karşınızda size karşı bağıran çağıran birisi varsa ve sizi aşağılıyorsa, Latif Şimşek de benzer üslupta cevabını verir. Bu şekilde bir şeyin yaşanmasını asla beklemiyordum. Çünkü bizim eskiye dayanmış bir tanışıklığımız bulunuyor” şeklinde konuştu.

“Bu yaptırılan olay nasıl bir ruh halidir”

Yaşanan darp olayına değinene Şimşek, “İkimiz arasında bir husumet oluşmamıştı. Ses yükseltme durumuna ilk adım atan kişi kendisidir. Bundan ötürü bir gazeteciyi yakın korumalarına darp ettirecek hal nasıl bir ruh durumudur oldukça merak ediyorum. Canlı yayın sırasında bir anda şiddetlendi, bana doğru yürümeye başladı. Normal olarak ben de hemen ayağa kalktım. O sırada sunucu Pınar Ardor da yayına ara vermek zorunda kaldı. Ara verince o anda koruması mı arkadaşı mı bilemiyorum ancak stüdyo ne olduğunu anlamadan karıştı” dedi.

Darp olayında “İşaret verdi” iddiası

Stüdyoya korumaların girdiğini söyleyen Şimşek, “O sırada Cemal Enginyurt'un korumaları hızla stüdyoya girmiş. Ben Cemal Enginyurt ile tartışma yaşarken birisi gelip benim sandalyeye oturmamı sağladı. Cemal Enginyurt’ta üstüme doğru gelince bende ayağa kalktım o esnada arkamdan bir tane yumruk geldi. O sırada Cemal Enginyurt'un verdiği işaret ile bana darp uygulandığını düşünüyorum."

“Sadece darp yoktu, kötü bir dil de vardı”

Saldırı sırasında programın sunuculuğunu yapan Pınar Işık Ardor, "Latif Şimşek'e yaşadığı bu durum sebebiyle bir defa daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Stüdyoda biraz gergin bir hava meydana geldi. Ben iki tarafa da oldukça bakmamaya çalıştım. Daha sonra kafamı kaldırdım bir de baktım ki bu gerginlik hiç hayra alamet olmayacak. 5 dakika kadar reklam arası verdik. Ani bir olay yaşanınca biz de reklama gitme kararı aldık. O an için reklamda mıyız? Diye bir soru geldi. Yalnızca şiddet durumu yaşanmadı, çok kötü bir üslupta kullanıldı. Ben bir insan olarak söylenilenlerden utandım. O insanlar da içeride bir oda var oradan yayını izliyorlardı” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)