Cem Uzan'dan Şener ve Babacan paylaşımı!

Türkiye’ye döneceği belirtilen Cem Uzan, sosyal medya hesabından Abdüllatif Şener ve Ali Babacan'ı suçlayan paylaşımlar yaptı.

GÜNDEM 01.12.2019, 23:34 08.07.2022, 22:41

Uzun yıllardır Fransa'da yaşayan ve birkaç ay içinde Türkiye'ye döneceğini açıklayan Cem Uzan, sosyal medyadan iki eski AK Partili ismi eleştirdi.

CHP’de siyasete devam eden eski bakan Abdülatif Şener ile AK Parti’den ayrılarak yeni parti kurmaya çalışan eski bakan Ali Babacan'ın fotoğraflarını kullanan Cem Uzan, "Uzan Ailesi’ne kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar Ali Babacan – Abdüllatif Şener" paylaşımını yaptı.

Yurtdışına kaçmasına neden olduklarını söylediği kişilerin fotoğraflarını paylaşan Cem Uzan "Hırsız TMSF Başkanı Ahmet Ertürk" ifadesini kullandı.

2002'de siyasete girmişti

Star TV ve Star Gazetesi ve TELSİM gibi dev şirketlerin eski sahibi Cem Uzan 2002'de Genç Parti’yi kurarak siyasete girdi.

3 Temmuz 2003’te İmar Bankası ve Adabank’a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu.

Eylül 2009’da gizli yollardan Türkiye’den ayrılan Cem Uzan'ın 12 Ekim 2009'da Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi. 

Son olarak Genç Parti Hukuk Müşaviri ve parti sözcüsü Metin Altmışkara, 28 Kasım'da düzenlediği basın toplantısında, "Cem Uzan siyasete girişinin bedelini tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla ve ağır ödemiştir. Uzan ailesine karşı FETÖ tarafından büyük bir ustalıkla komplo yapılmıştır. 50 yıllık bir grup ve holding ortadan kaldırılmıştır. Uzan ailesinin hak arama mücadalesi devam etmektedir. O gün yaşananları Hanefi Avcı Haliçte Yaşayan Simonlar kitabında açıklamıştı. Yargılayan 26 hakimin 16’sı FETÖ’cüdür." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)