Çelik: 'Maşa' ifadesini kullandıysa aynaya bakarak söylemiştir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Egemen güçler elini ateşe vermezler maşa kullanırlar, o maşa Erdoğan'ın kendisidir" şeklindeki ifadelerine tepki göstererek, "Cumhurbaşkanımız için 'maşa' gibi bir ifade kullanmışsa bunu ancak aynaya bakarak söylemiştir. CHP Genel Başkanı, sürekli olarak siyasi koronavirüs diyeceğimiz açıklamalar yapıyor." dedi.

GÜNDEM 18.02.2020, 15:08
Çelik: 'Maşa' ifadesini kullandıysa aynaya bakarak söylemiştir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin bazı milletvekilleri ile görüştü.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, 3 saat boyunca devam etti. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gündeme ilişkin önemli açıklamalar geldi. 

"Siyasi koronavirüs diyeceğimiz açıklamalar yapıyor"

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Egemen güçler elini ateşe vermezler maşa kullanırlar, o maşa Erdoğan'ın kendisidir" şeklindeki ifadelerine sert tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'nun PYD ve Esad için "dış güçlerin maşası" ifadesini kullanmadığını aktaran Çelik, "Cumhurbaşkanımız için 'maşa' gibi bir ifade kullanmışsa bunu ancak aynaya bakarak söylemiştir. Türkiye'nin seçilmiş Cumhrubaşkanını hedef almak sıradan bir demokratik eleştiri olarak değerlendirilemez. Biz CHP Genel Başkanı'ndan Cumhurbaşkanımızın vizyonunu anlamasını beklemiyoruz. CHP Genel Başkanı, sürekli olarak siyasi koronavirüs diyeceğimiz açıklamalar yapıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"Vahim ve ırkçı bir yaklaşım olarak görüyoruz"

Çelik, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un Batı Trakya Türklerini "Yunan Müslüman Azınlık" olarak nitelendirmesine ilişkin, "Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın vahim bir açıklaması var. Müslüman Türk azınlıın tarihsel kimliğini reddeden bir açıklama. Bu yaklaşımlar konusunda AİHM Yunanistan'ı defalarca mahkum etti. Yunanistan bir AB üyesi olmasına rağmen Batı Trakya yaklaşımını değiştirmiyor. Hiç kimsenin tarihsel kimliği değiştirmeye gücü yetmez. Bu yaklaşımı vahim ve ırkçı bir yaklaşım olarak görüyoruz. Müslüman Türk azınlık Yunan demokrasisi için bir zenginliktir. Demokratik ortama katkı verdikleri her zaman görülmüştür." ifadelerini kullandı. 

"Uygur Türkleri hakkında çıkan haberler nedeniyle üzüntü duyuyoruz"

Uygur Türkleri hakkında çıkan haberlere ilişkin Çelik, "Çin'de Uygur Türkleri ile ilgili olarak çok sayıda olumsuz haber yansıyor. Bu haberlerden kaygı ve üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz. Yakın zamanda resmi bir heyet Çin'e ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaretin şeffaf olmasını ve istediğimiz yerlerin ziyarete açılması gerektiğini ifade ediyoruz." dedi. 

"İnsani felaketin önlenmesi için zorunlu bir yaklaşım"

Çelik, Türk ve Rus heyetlerinin İdlib'deki durumu masaya yatırmak amacıyla Moskova'da yaptığı göüşmelere ilişkin, "İki gün üst üste bu görüşme yapıldı. Türkiye'nin tezleri iletildi. Rejim, önceki sınırlarına çekilmezse bunu tahakkuk ettirmek için gerekli askeri hazırlıkları yaptığımız açık ve net bir şekilde karşı tarafa iletildi. İnsani felaketin önlenmesi için zorunlu bir yaklaşım. Bu da karşı tarafa iletildi. Heyet döndüğümüz zaman kapsamlı bir rapor verecek." diye konuştu. 

"Atatürk milletimizin ortak değeri"

İş Bankası’ndaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin Çelik, "Bunu geçen hafta ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Bu hisselerden ortaya çıkan aidatların Tarih ve Dil kurumuna ödenmediği ortaya çıkmıştı. Bu iki kurum da mahkemeye giderek almıştı. Atatürk milletimizin ortak değeridir. Atatürk'e ait her türlü değerin de devlet tarafından temsil edilmesi daha uygundur diye düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

"Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir"

Çelik, darbe planı söylentilerine ilişkin, "Kışkırtıcılık yapanlar var. Seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı örgüt lideri gibi göstermeye çalışanlar var. Dışarda bir kuruluşun yaptığı rapor içeride belirli kesimler tarafından gündemleştirildi. Aslında Cumhrubaşkanımız bu konularla ilgili olarak bu toplantıda net bir değerlendirme yaptı. Bütün bu gündemlerin darbe tehlikesi hazırlığı varmış gibi gündemlerin Türkiye'yi ana hedeflerinden sapıtmaya dönük bir yaklaşım olduğunu söyledi. Türkiye'nin enerjisini darbe ile meşgul etmek  hedeflerinden uzaklaştırmak demektir. TSK'nın içinde demokrasiye bağlı subaylar darbecilere karşı güçlü bir duruş sergilemiştir. Böyle bir gündem yoktur. Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir. Demokrasiye bağlı bütün kurumlarımız uyanıktır." ifadelerini kullandı. 

"TSK Suriye'de büyük operasyonlara imza atıyor"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kendisine verilen görevleri kahramanca yerine getirdiğine dikkat çeken Çelik, "Suriye'de büyük operasyonlara imza atıyor. Darbe söylentileri çıkarmak dışarıya bakması gereken devletin gözünü ve aklını içe kapatmaya yönelik bir gayrettir. Devletin bütün kurumları demokrasiye bağlılıklarını gösterdi." dedi. 

Yorumlar (0)