Çelik: Gerekiyorsa sert güç kullanılır!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Libya'ya asker gönderme konusuna ilişkin, "Türkiye'ye karşı bir organizasyon kurulmak isteniyorsa diplomasi ise diplomasi, sert güç unsurlarını kullanmak gerekiyorsa sert güç unsurları kullanılır." dedi.

GÜNDEM 23.12.2019, 19:02 23.12.2019, 19:09
Çelik: Gerekiyorsa sert güç kullanılır!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, Libya'ya asker gönderme konusuna ilişkin, "Milli çıkarlarımızın korunması için Akdeniz başta olmak üzere herhangi bir yerde açık ve aleni bir şekilde Türkiye'ye karşı bir organizasyon kurulmak isteniyorsa diplomasi ise diplomasi, sert güç unsurlarını kullanmak gerekiyorsa sert güç unsurları kullanılır." ifadelerini kullandı. 

Türkiye ve Libya Ulusal Mutabakat Hükumeti (UMH) arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"na ilişkin Çelik, "Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir." dedi. 

"Hiçbir zaman bu şekilde gayri milli bir duruş sergilememişti"

Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Libya ile yapılan anlaşmaya yönelik tutumunu eleştirerek, "CHP geçmişteki genel başkanları zamanında hiçbir zaman bu şekilde gayri milli bir duruş sergilememişti. CHP, Hafter'i makul ve ılımlı olarak nitelendiriyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin milli çıkarlarına bakarız. CHP'nin siyaseti GDO'lu." diye konuştu. 

"Hukuk ve diplomasi ile yanıt verildi"

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını hiçe sayarak fiili durum oluşturmaya çalışanlara yeniden hukuk ve diplomasi yoluyla yanıt verildiğini belirten Çelik, "Bunu anlamayanlara kahraman Deniz Kuvvetleri orada bayrak göstermeye devam etmektedir." açıklamasını yaptı.

Çelik, mülteci meselesinin Türkiye'den çok müttefiklerin meselesi haline geleceğine dikkat çekti. 

"Montrö ile çelişir bir tarafı yoktur"

Kanal İstanbul Projesi'ne değinen Çelik, "Hükümet yetkisini milletten alıyor. Milletten aldığı yetkiyle bunları yapıyor. Bunların yaptığı milli irade ile kavga etmektir. İstiyorlar ki kim hükümete gelirse bunlar yönetsin. Eskiden yapıyorlardı. Montrö ile çelişir bir tarafı yoktur." dedi. 

Çelik, boğazlardan geçiş serbestisinin aynen korunacağını belirterek, "Kanal İstanbul ticari gemiler için alternatif suyolu olarak son derece pratik bir yol olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Mutabakatın korunması gerekiyor"

İdlib'e düzenlenen yoğun saldırılara ilişkin Çelik, "Cumhurbaşkanımızın Putin'le imzaladığı Soçi Muhtırasının açık ihlali anlamına gelen saldırılar son dönemde yoğunlaşmıştır. Mutabakatın korunması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)