Celal Şengör'e soruşturma açıldı

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Rektörlüğü, Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisi ile anısını anlatırken sarf ettiği ve cinsel taciz olarak nitelendirilen ifadeleri hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

GÜNDEM 20.09.2021, 01:15 20.09.2021, 10:29
Celal Şengör'e soruşturma açıldı

Prof. Dr. Celal Şengör'ün öğrencisine ilişkin tepki çeken anlatımına dair İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü idari soruşturma başlattı.

"Tolerans gösterilmeyecek"

İTÜ Rektörlüğü'nden konuya dair gerçekleştirilen açıklamada, Şengör'ün ifadeleri ile ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Rektörlük açıklamasında, "İstanbul Teknik Üniversitesi, sözlü, fiziksel ve diğer şekillerde tacizin, küçük düşürücü davranışların her türlüsüne karşı olup, bu tarz eylemleri yapan kişilere en küçük bir tolerans gösterilmeyecektir." denildi. 

"Sabırlı olun"

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: 

"İTÜ'nün uzun yıllara yayılan köklü birikiminin ve vizyonunun getirdikleri, böyle hususlarda gereken sorumluluğu almayı, en net tavır göstermeyi gerektirmektedir. Taraflardan birinin mağdur durumda olması ve korunması gereken özel yaşamı sebebiyle idari soruşturma neticeleninceye dek kamuoyunu sabırlı olmaya çağırıyoruz. Olayın cezai yönü savcılık incelemesi kapsamında olup, hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır."

Yorumlar (0)