Çay bardağı şeklinde havalimanı kulesi nerede olur?

Çay bardağı şeklinde kule yapısıyla daha proje halindeyken dikkat çeken Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 68'lik kısmı tamamlandı.

GÜNDEM 10.06.2020, 23:41
Çay bardağı şeklinde havalimanı kulesi nerede olur?

Rize Yeşilköy'e Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 766 hektarlık bir alanda projesi hazırlanan ve temeli 3 Nisan 2017 tarihinde Erdoğan tarafından atılan, Rize-Artvin Havalimanı'nın inşa projesi sürüyor.

Deniz dolgusu üzerine yapılan çalışmalarda kamyonların yanında 2 hafriyat gemisi de kullanıma alındı.

Günde 120 tona yakın dolgunun gerçekleştirildiği havalimanındaki çalışmalarda pistin dolgu işlemi devam ediyor.

Proje dahilinde uygulama sahasına 3 km uzaklıkta bulunan Kanlımezra ve 7 km uzaklıkta bulunan Tektaş taş ocaklarından kamyonlar aracılığıyla taşıması yapılan taşlar bağlantı yoluyla denize dökülüyor.

2 milyon 400 bin metrekare dolgu yapılacak

Hafriyat gemileri aracılığıyla kamyonlara dolumu yapılan taşlar tamamlandığında toplamda 2 milyon metrekarelik bir deniz dolgusu yapılmış olacak.

Projenin yüzde 68'lik kısmı tamamlandı. Tarama ve dolgu imalatı devam ederken gelecek aylarda kaplama ve alt temel imalatlarının da başlaması planlandı.

Çay bardağı şeklinde kule

Yıllık olarak 3 milyon yolcunun kullanması planlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın altyapı çalışmaları toplamda 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak. Kulenin şeklinin ise çay bardağı figürlü olmasına karar verildi.

Yorumlar (0)