Çavuşoğlu’ndan teröre destek göndermesi: Bu ülkeler tutumlarından vazgeçmeli

Almanya'nın başşehri olan Berlin'de gerçekleştirilen NATO görüşmesinin sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç’in NATO mensubu olmasıyla alakalı olarak, "PKK ile fikir alışverişi yapan ülkeler hızlı bir şekilde bu davranışlarından vazgeçmeli" şeklinde ifade etti.

GÜNDEM 15.05.2022, 16:01
Çavuşoğlu’ndan teröre destek göndermesi: Bu ülkeler tutumlarından vazgeçmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından NATO toplantısında yapılan açıklamada, “NATO görüşmesinde Finlandiya ve İsveç’in terör yapılanmasına dayanak olduğunu diğer mensup ülkelere söyledik. Hele ki İsveç'in terör yapılanmasına silah yardım sağladığı hususunu açıkça dile getirdik. Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanlarıyla de ayrı bir görüşme yaptık. Kaygılarımız yasaldır ve açıkça meydandadır” dedi.

“PKK’ya desteği bırakmalılar”

Yapılan üçlü görüşme sonrasında Finlandiya ve İsveç’in PKK’yı bir terör yapılanması olarak tanımladıklarını belirttiklerini söyleyen Çavuşoğlu,” Söylediklerinin yanı sıra PKK kamplarında eğitilerek yetiştirilen teröristleri bulunuyor. Terörist yapılanmasının sözde lideri Öcalan ile beraber olduklarını gördüğümüz fotoğrafları mevcut. Farklı hususlarda da sizin kaygılarınızı gidermek adına bir çalışma gerçekleştirelim şeklinde öneride bulundular. Türk halkının bu durumda temsil edilmesinin gerekli olduğunu belirttik. Bu olay bir tek Cumhur İttifakı'na ait değil, vatanperver olan herkesin izlediği bir husus” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin tutumunun net olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Bu durum alenen NATO adayı olan iki ülkenin terör yapılanmasına sağladığı desteklerle alakalı. Finlandiya Dışişleri Bakanı tarafından daha dürüst bir davranış gelirken, İsveç Dışişleri Bakanı ise yapıcı bir hal içerisinde değil” dedi.

“Bizim endişelerimiz giderilmeli”

Öncelikli olarak Türkiye’de oluşan kaygıların giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, “Dün burada biz NATO görüşmesi yaparken, terör yapılanmalarının ana merkezleri Stockholm'de toplantı düzenledi. Yani bu duruma bakacak olursak biz bu iki ülkeyle alakalı öylesine durup dururken açıklamada bulunmadık. Bizlere bu durumlar adına kesin bir güvenlik garantisi verilmesi lazım. Bu durum diğer ortaklık sağladığımız ülkeler için de aynı şekilde geçerli” diye ifade etti.

“Ukrayna’da insanlık kötü durumda”

Son olarak Ukrayna'da yaşanan savaşın insani boyutlarının kötü bir hale geldiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Hızlı bir şekilde ateşkes yapılması adına verdiğimiz bütün çabalar meydanda. Bunun yanı sıra NATO'nun güvenlik algılayışında, birlikte oluşturulacak bir saygı alanı mutlaka bulunmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)