Çavuşoğlu’ndan NATO’ya çağrı: Terörle mücadelede kararlılık olmalı

NATO bünyesinde hazırlanan yeni stratejik programa ilişkin görüşlerini paylaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Terörün her türlüsü ile mücadelede kararlılık olmalı, bu da stratejik konseptte yer almalıdır” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 27.05.2022, 14:12 27.05.2022, 17:55
Çavuşoğlu’ndan NATO’ya çağrı: Terörle mücadelede kararlılık olmalı

Romanya ve Polonyalı mevkidaşlarıyla üçlü toplantı gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuştu. NATO’nun yeni stratejik programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, Türkiye’nin terör kaygılarına yönelik bir kez daha vurgu yaparak, “Terörün her türlüsü ile mücadelede kararlılık olmalı, bu da stratejik konseptte yer almalıdır. Etkin biçimde terörle mücadele eden bir ülke olarak bu mesajımızı paylaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Teröre sağlanan desteğin kesilmesini istiyoruz”

Finlandiya ve İsveç heyetleriyle Türkiye’de yapılan müzakerelere ilişkin detayları paylaşan Çavuşoğlu, “Bizim iki ülkeden de beklentilerimiz ve taleplerimiz son derece açık. Biz, İsveç ve Finlandiya’dan terör örgütlerine sağlanan desteğin kesilmesini istiyoruz. Bu konuda somut adımlar görmek istiyoruz. Ankara’da yapılan görüşmelerde iki ülke heyetlerine de bu beklentilerimizi ve terörle mücadeleye ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha hatırlattık. Umuyorum ki Türkiye’nin taleplerini ve beklentilerini en kısa sürede yerine getirirler” ifadelerini kullandı. 

“İsveç ve Finlandiya’dan somut adım bekliyoruz”

Türkiye’nin iki ülkeden de somut adımlar beklediğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Bizim bu konudaki kararlılığımız ve duruşumuz gayet net. ‘Türkiye’yi bir şekilde ikna ederiz’ tarzı söylemler ve yaklaşımları doğru bulmadık. Bir yazılı belge oluşturuldu ve bunu herkesle paylaştık. İsveç ve Finlandiya heyetlerine de bu belgeler teslim edildi. Belgeleri alarak ülkelerine geri döndüler. Biz bu konuda net ve somut adım bekliyoruz. NATO’nun açık kapı stratejisini her zaman destekledik. Ülkemizin İsveç ve Finlandiya hususundaki tavrı, yalnızca terör örgütlerine karşı tutum ve davranışlar ile ilişkilidir” dedi. 

Yorumlar (0)