Çavuşoğlu’ndan kritik telefon görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan’daki mevkidaşı Kamilov ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki iş birliğine ve ilişkilerin daha da genişletilmesi vurgusu yapıldı

GÜNDEM 09.03.2021, 12:56 09.03.2021, 17:32
Çavuşoğlu’ndan kritik telefon görüşmesi

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda mutabakat zaptının imzalandığını açıkladı.

Mutabakat zaptı imzalandı

İkili görüşme neticesinde, ‘Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında Tercüme Hizmetleri Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’ imzalandı. Öte yandan ‘Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında 2022-2023 Dönemi İşbirliği Programı’ da görüşüldü.

Çavuşoğlu konuşmasında, bağımsızlığının 30. yıl dönümünde Türkiye'nin ata yurdu Özbekistan'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Demirel’in mektubunu verdi

Türkiye'nin, Özbekistan'ın bağımsızlığını tanıyan ve büyükelçilik açan ilk ülke olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, dönemin başbakanı Süleyman Demirel'in Özbekistan Cumhuriyeti'ni tanıyan mektubunun bir kopyasını Kamilov’a verdiğini belirtti.

‘Memnuniyet duydum’

Taşkent'ten önce Semerkant gibi önemli yerleri ziyaret ettiğini açıklayan Çavuşoğlu, “Hem İslam, hem Türk dünyasının kültür başkentleri olan Hive ve Buhara'yı bir kere daha ziyaret ettim. Ve büyük bir memnuniyet duydum” ifadelerini kullandı.

Uçuşlar artacak!

Ülkeler arası ulaşımın da kolaylaştırılması konusunu görüştüklerini belirten Çavuşoğlu, Türk Hava Yolları ve Özbekistan Hava Yolları ile özel şirketlerin farklı şehirlere uçuş sayılarını artırması konusunu görüştüklerini belirtti.

Çavuşoğlu, imzayı attıktan sonra kapsamlı bir serbest ticaret anlaşması müzakerelerine de başlamak istediklerini vurguladı. 
 

Yorumlar (0)