Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya 'somut adım' çağrısı

Önceki gece, Paris’teki Türk Başkonsolosluğu’na yönelik saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu konuda somut adımlar atılması yönünde Fransa’ya çağrıda bulundu. 

GÜNDEM 13.05.2022, 13:09 13.05.2022, 18:06
Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya 'somut adım' çağrısı

Önceki gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Paris’te bulunan Türk Başkonsolosluğu’na saldırı yapılmış, binada maddi hasar meydana gelmişti. Can kaybı ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi gerektiğini vurguladı. 

“Paris’teki başkonsolosluğumuzu hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanarak mahkemeye çıkarılmalı”

Türk Başkonsolosluğu’na yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Paris’teki başkonsolosluğumuzu hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanarak mahkemeye çıkarılmalı. Bu kişiler hak ettiği cezayı bir an önce almalıdır. Bu konuda Fransa’dan somut adımlar bekliyoruz. Kendileri ile istişarelerimizde bunu belirtiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bu konuda PKK/YPG’ye yönelik bir meşrulaştırma gayretinin farkındayız”

Amerika Birleşik Devletleri’nin YPG’ye yaptırım muafiyetini de yorumlayan Dışişleri Bakanı Çavuoğlu, “Bu konuda PKK/YPG’ye yönelik bir meşrulaştırma gayretinin farkındayız. Bu bölgede yaptırımların en hafifletilmesi gereken nokta İdlib’tir. Özellikle bu noktada sınır ötesi yardımlar Hatay üzerinden gerçekleştiriliyor. O hat takip edilerek Suriye’ye ulaşıyor. Durum bu şekildeyken, buranın hariç tutulması bizler için çok şey ifade ediyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)