Çavuşoğlu: Yunanistan, koordinatları değiştirmeye çalıştı!

TDT Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege Denizi'nde işlediği suçları Türkiye'nin üzerine atmaya çalışan Yunanistan'a tepki gösterdi. Göçmenleri iten Yunanistan'ın, koordinatları değiştirerek bunu sanki Türkiye yapmış gibi göstermeye çalıştığını söyleyen Çavuşoğlu, "Frontex, bu suça ortaklık ediyor. Avrupa, Yunanistan'a cesaret veriyor." dedi.

GÜNDEM 17.10.2022, 15:09 17.10.2022, 15:15 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu: Yunanistan, koordinatları değiştirmeye çalıştı!

Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı sonrası basın mensuplarına konuştu. Gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmeler yapan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın mülteciler konusundaki tutumunu eleştirdi.

"Yunanistan gibi aymaz ve utanmaz..."

Ege Denizi üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere kötü davranan Yunanistan'a tepki gösteren Çavuşoğlu, "Yaptıkları şeyler akıl alır gibi değil. Kendi eylemlerini sanki Türkiye yapıyormuş gibi göstermek için koordinatların değiştirmişler. Uluslararası arenada suçlu gösterilmeye başlandıkça Yunanistan'ın bundan kurtulmaya çalıştığını görüyoruz. Buna çare olarak da suçu Türkiye'ye atmayı bulmuşlar. Böyle bir şeye kalkışmak için Yunanistan gibi aymaz ve utanmaz olmak gerekiyor." dedi.

"Avrupa, Yunanistan'a cesaret veriyor"

Avrupa Birliği (AB) Sınır Güvenliği Birimi olan Frontex'in de Yunanistan'ın bu suçuna ortaklık ettiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "AB ülkeleri, Yunanistan ne derse hemen kabul ediyor. Yunanistan, göçmenleri biz itmişiz gibi göstermek için koordinatlarda oynama yaptı. Bunu kanıtlarıyla ortaya dökeceğiz. Botları şişliyorlar ve insanları denizin ortasında ölüme terk ediyorlar. Çırılçıplak halde donarak kişileri gördük. Bir daha Yunanistan'a gelmeye kalkmasınlar diye insanların üzerindeki her şeyi alıyorlar. Avrupa ise hiçbir yaptırımda bulunmayarak Yunanistan'ı cesaretlendiriyor." ifadelerini kullandı.

"Ermenistan ile normalleşme sürecimiz devam ediyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime ilişkin de konuştu. İki ülkenin yetkililerinin attığı olumlu adımları memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Bu olumlu ilişkiler, bizim için de bir hayli önemli. Zira biz de Ermenistan ile normalleşme sürecindeyiz. Bu süreçte her türlü provokasyondan uzak durmak gerekiyor. İki taraf da üzerinde anlaşma sağlanan protokollere sonuna kadar uymalı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)