Çavuşoğlu: Yunanistan Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Son dakika gelişme! Dışişler Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu,  Yunan gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında “alçakça bir manşet attı.” diyerek, Yunanistan Büyükelçisini bakanlığa çağırdıklarını duyurdu.

GÜNDEM 18.09.2020, 19:59 18.09.2020, 22:56 Hanife
Çavuşoğlu: Yunanistan Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Bakan Çavuşoğlu son dakika yaptığı açıklamada, Yunanistan gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili alçakça bir manşet attığını ve nedenle Yunanistan Büyükelçisini bakanlığa çağırdıklarını duyurdu.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Annan planının bilindiği gibi başarısız olduğunu ve kimin çözüm istediğini kim çözüm istemediğini gördüklerini belirtti.



Türkiye’nin,  Cenevre'de çok açık bir şekilde söylediğini belirten Çavuşoğlu, “Biz federasyonu son defa müzakere ediyoruz. Tekrar etmeyeceğiz. Sayın Akıncı da aynı şeyi söyledi. Orada da Rum tarafı geri adım attı. Kıbrıs müzakerelerine kaldığımız yerden başlamamız mümkün değil. Kıbrıs meselesinde başarısız olacak yeni bir maceraya atılmanın hiçbir anlamı yoktur."" İfadelerine yer verdi.

Yunan gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren başlık atıp ve üst başlığında da "Sultanın" şizofrenik taleplerine Yunanistan nasıl cevap vermesi gerekirdi" yazısına yer vermişti. 

Yorumlar (0)