Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. Görüşmede başta ikili meseleler olmak üzere, bölgesel konular da ele alındı. Açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu, istikşafi görüşmeler konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

GÜNDEM 08.10.2020, 13:59 08.10.2020, 15:21
Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ikili konular öncelikli olmak üzere bölgesel konuları görüşmek için  biraraya geldi.

Slovakya'da düzenlenen GLOBSEC'e (Bratislava Küresel Güvenlik Forumu) katılmak üzere Slovakya'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. Türk ve Yunan Dışişleri Bakanlarının gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ile Yunanistan arasındaki konular ağırlıklı olmak üzere iki ülke arasındaki gerilimlerin yaşandığı Doğu Akdeniz ve Kıbrıs adası konuları değerlendirildi.

Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Tansiyonu düşürmeye yönelik adımlar

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında tansiyonun yükselmesinin ardından istenmeyen olayların yaşanma ya da kaza riskini azaltma amaçlı mekanizma oluşturulmuştu.

Türkiye ile Yunanistan arasında 2002 yılında başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu yani 60. tur, 1 Mart 2016 tarihinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilmişti. 1 Mart 2016 tarihinden sonra Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeler, siyasi istişareler çerçevesinde sürmüş fakat bir daha istikşafi formata dönüşmemişti.

Çavuşoğlu: İstikşafi görüşmelerde mutabık kaldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin yapılması hususunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

Yorumlar (0)