Çavuşoğlu ve Kalın, Trump'ın danışmanıyla görüşecek!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

GÜNDEM 16.10.2019, 13:00
Çavuşoğlu ve Kalın, Trump'ın danışmanıyla görüşecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, öğleden sonra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ile bir araya gelecek.

Çavuşoğlu-O'Brien görüşmesinin saat 15.45'te gerçekleşeceği ifade edildi. 

Saat 16.30'da da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, O'Brien ile görüşecek. Görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Pence ve Pompeo, Türkiye'ye geliyor

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde yaptığı konuşmada, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun bulunduğu heyetin ateşkes talep edeceğini kaydetmişti. 

Amerikan askerlerinin Ortadoğu'da "polislik" yaptığını ve artık eve geri dönmelerini istediğini belirten Trump, "Türkiye'ye ve başkalarına karşı sert davranacağız. Barış ve güvenliği sürdürmeliler. Ne olacağını göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Pence-Erdoğan görüşmesi 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Pence'in, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği kaydedildi. 

Söz konusu açıklamada, Pence-Erdoğan görüşmesinde Suriye'nin kuzeydoğusunda ateşkesin sağlanması konusunun öncelikli olarak ele alınacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)