Çavuşoğlu ve Kalın'dan kritik temaslar

Mevlüt Çavuşoğlu, Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. İbrahim Kalın ise Fransa, İngiltere, ABD, Almanya ve Türkiye temsilcilerinin katılımıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen yuvarlak masa toplantısına iştirak etti.

GÜNDEM 14.06.2022, 20:39 15.06.2022, 09:29
Çavuşoğlu ve Kalın'dan kritik temaslar

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme doğrultusunda, bahse konu görüşmede, Bakan Çavuşoğlu ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ittifakın genişlemesi hususunu ele aldı.

"Terör örgütlerine karşı somut adımlar atılmalı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ülkemizin yanı sıra Fransa, İngiltere, ABD ve Almanya temsilcilerinin katılımıyla Berlin'de düzenlenen yuvarlak masa toplantısına iştirak etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Berlin'deki Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyeliği'nde toplantı yapıldı.

Söz konusu toplantıda, 29-30 Haziran tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılacak olan NATO Zirvesi, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvuru süreçleri, Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki son durum ve Karadeniz'deki tahıl sevkiyatı süreci, Akdeniz ve Ege meselelerinin yanı sıra İran, Afganistan ve Suriye gibi bölgesel hususlar masaya yatırıldı.

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın global etkilerinin sürdüğü bir dönemde ittifakın dayanışma içinde olmasının önemine ve terör örgütlerine karşı ayrım yapmaksızın açık ve net bir tutum ortaya konulması gerektiğine işaret edilen toplantıda, dünya gıda güvenliği yönünden Karadeniz'deki tahıl sevkiyatı sürecinin ne denli önemli olduğuna ve ülkemizin bu husustaki girişimlerine vurgu yapıldı.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvuruları özelinde, terör örgütleri hususunda somut adımlar atılmadan herhangi bir ilerleme kat edilemeyeceği kaydedilen toplantıda, Akdeniz ve Ege hususlarında ülkemizin meşru haklarından asla taviz vermeyeceği belirtildi, global ve bölgesel krizlerde ülkemizin diplomatik çözüm üretme gayretlerini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı. 

Yorumlar (0)