Çavuşoğlu ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Mevlüt Çavuşoğlu, ülkesine geri dönen Suriyeli sayısını paylaştı. Çavuşoğlu, "470 bin kişi ülkesine döndü." dedi.

GÜNDEM 04.11.2021, 23:29 05.11.2021, 17:46
Çavuşoğlu ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

2022 bütçe görüşmeleri sürüyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bakanlık bütçesine dair görüşmelere iştirak etti ve vekillerin sorularını yanıtladı.

“Davet edin, gelelim"

Çavuşoğlu, konuşmasına vekillerin aynı soruları tekrar tekrar sormasından dolayı eleştiri yaparak başladı. Çavuşoğlu, TBMM'de grubu olan partilerden davet gelmediğini söyleyerek, “Bizi davet edin, gelelim, bilgi verelim. Bizim çekineceğimiz bir şey yok." dedi.

“PKK'nın güdümündesiniz"

Çavuşoğlu, HDP'li Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in ülkemizin işgalci güç olduğu iddialarına dair, şöyle konuştu:

“Bunu kesinlikle reddediyoruz. Demokrasiyi PKK'dan öğrendilerse bu kadar olur. PKK güdümündekilerin demokrasi anlayışı olamaz. Siz PKK'nın emrinden çıkamazsınız. Uluslararası hukuka bakmak gerekir. Eğer bir tehdit varsa girme yetkisi veriyor. Biz Kürt düşmanı değiliz. Biz PKK ile mücadele ediyoruz."

Doğu Akdeniz

Doğu Akdeniz hususunda Bakan Çavuşoğlu, “Kıta sahanlığı sınırlarımızı BM'ye kaydettirdik. Bunu gerçekleştirdikten sonra sondaj veyahut sismik araştırma yapma zorunluluğu yok. Gemilerimizi satmadık, sayılarını artırdık. Doğu Akdeniz'de geri adım mevzubahis değil." şeklinde konuştu. 

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul Projesi hususunda Çavuşoğlu, “Montrö Sözleşmesi'nin Kanal İstanbul Projesi ile ilgisi yok. Bahse konu sözleşme boğazlardan geçişi ve Karadeniz'de kıyıdaş olmayan devletlerin bulundurabileceği gemi ağırlığını düzenliyor. Asla Kanal İstanbul Projesi'ne engel değil." dedi. 

"470 bin Suriyeli ülkesine döndü"

Dışişleri Bakanı, ülkesine geri dönen Suriyeli sayısını da paylaştı. Çavuşoğlu, "470 bin kişi ülkesine döndü." dedi.

Yorumlar (0)