Çavuşoğlu: Türkiye sözünü yerine getirir ama AB de sözünü tutmalı

Brüksel'deki NATO ve AB temasları sonrasında değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ‘nin ‘Vize serbestisi konusunda’ verdikleri sözü tutmalarını görüşmelerde gösterdikleri kararlılıklarını uygulamada da göstermeleri gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 22.01.2021, 18:22 23.01.2021, 11:55 Hanife
Çavuşoğlu: Türkiye sözünü yerine getirir ama AB de sözünü tutmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'deki NATO ve AB ile görüşmeleri sonrasın konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

‘AB’nin sözünde durup vize serbestisi adımı bekliyoruz’

AB ile ilişkilere değinen Çavuşoğlu,  diyaloğu sürdürme konusunda AB ile hemfikir olduklarını belirterek,  atılabilecek somut adımları gözden geçirdiklerini söyledi. Bu konuda AB’nin özellikle vize serbestisi konusunda bir adım atmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin sözünü yerine getireceğini söyleyen Çavuşoğlu, Avrupa Birliğinin de verdiği sözü tutması gerektiğini vurgulayarak,  “Muhataplarımızda da aynı kararlılığı gördük, uygulamada da görmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Türkiye-AB ilişkilerinde atılabilecek somut adımları da gözden geçirdiklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu, “Bir yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldık" dedi.

AB Konseyi Başkanı Türkiye'ye gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AB Konseyi ve Komisyonu Başkanı'nı Türkiye'ye davet ettiği bilgisini de aktaran Çavuşoğlu,  konseyin daveti kabul ettiklerini ancak tarihi henüz belirlemediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ayrı ayrı görüşmek için Brüksel'de bulunuyor.

Yorumlar (0)