Çavuşoğlu: Türkiye Afganistan’ın istikrarı için çalışacak

Türkiye ve Afganistan’ın diplomatik ilişkilerde 100 yılı devirdiğini ifade eden Dışişleri Bakanlı Çavuşoğlu, “Türkiye kardeş Afganistan’ın barışı, istikrarı ve refahı için çalışmaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 30.03.2021, 14:26 30.03.2021, 18:41
Çavuşoğlu: Türkiye Afganistan’ın istikrarı için çalışacak

Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci 9. Bakanlar Konferansı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’ın güvenlik ve istikrarının bölge için kritik önemde olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, Tacikistan ve Afganistan’a ev sahipliği için teşekkür ederken, Afganistan’ın güvenliğine yönelik açıklamalarda da bulundu.

‘Güven artırıcı önlemler değerlidir’

‘Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci’nin başlangıcından itibaren 10 yıl geçtiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Bu girişimi doğuran fikir halen güçlü bir şekilde devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Afganistan’daki barış sürecine yönelik ise, ‘önemli bir dönüm noktası’ ifadesini kullanan Çavuşoğlu, Doha’daki müzakerelerin sorunsuz bir barış süreci için umutları artırdığını ifade etti.

‘Ev sahipliği yapacağız’

Türkiye’de üst düzey bir toplantıya ev sahipliği yapacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Toplantının mevcut barış çabalarına önemli bir katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.

Katar ve BM’ye de teşekkür eden Çavuşoğlu, “Başarısı için herkesin desteğini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

‘İstikrar için çalışmaya devam edeceğiz’

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Afganistan halkının refahı için çalışmaya devam edeceğine vurgu yaparak, “Bölge ülkeleriyle yakın zamandaki temaslarım bu ilgi ve desteğin düzeyini teyit etti” dedi.

Türkiye ve Afganistan’ın diplomatik ilişkilerde 100 yılı devirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Türkiye kardeş Afganistan’ın barışı için çalışmaya devam edecektir” ifadesini kullandı

Yorumlar (0)