Çavuşoğlu, TBMM'deki Gazze oturumunda konuştu

Bakan Çavuşoğlu, Meclis'te gerçekleştirilen Filistin oturumunda uluslararası toplumun tepkisinin yetersiz olduğunu söyledi.

GÜNDEM 18.05.2021, 18:00 19.05.2021, 16:58
Çavuşoğlu, TBMM'deki Gazze oturumunda konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'deki (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Filistin oturumuna iştirak etti.

Bakan Çavuşoğlu, kurulda meydana gelen gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, son günlerde yaşanan saldırılar karşısında uluslararası toplumdan gelen tepkilerin cılız olduğunu dile getirdi.

"İşlenen suçları görmezden geldiler"

Gazze'de işlenen insanlık ve savaş suçlarına gözlerin kapatıldığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Sanki Gazze'de Filistin ile İsrail arasında bir savaş varmış gibi iki taraf için de çağrılarda bulunuldu. Bazıları İsrail'in güvenliğini tüm acıların önüne koydu. Filistin hususunda Türkiye'de ortak bir dayanışma atmosferi var. Bunu koruma konusunda hassasiyet göstermemiz gerekiyor.

"Filistin halkının umudu biziz"

Filistin'de ve daha ötesinde mazlumların umudu, Türk milleti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu hususu, iç siyasetin rekabet diline aktarmamak ve Netanyahu ile aynı düşüncedeki insanları, zalimleri sevindirmemek konusunda çok daha dikkatli olmamız, hepimizin başlıca görevidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın liderliğinde yüce TBMM'nin bize verdiği güçle Filistin davasını savunmaktan asla geri dönmeyeceğiz. Ülkemiz, Filistin hususundaki diplomatik gayretlerin öncüsüdür, dünyada adaletin ve vicdanın sesidir ve sesi olmayı sürdürecektir."









Yorumlar (0)