Çavuşoğlu: S-400'ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400'ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını vurguladı.

GÜNDEM 14.06.2019, 11:00
Çavuşoğlu: S-400'ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

S-400'ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz." diye konuştu.

"Amerika'nın olası yaptırımlarına karşı atacak karşı adımlarımız var"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) olası yaptırımlarına ilişkin, "Amerika bize yönelik olumsuz adımlar atarsa bizimde atacağımız karşı adımlar bulunuyor." şeklinde konuştu.

"Rejime söz geçiremiyoruz mazeretini asla kabul etmiyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Rusya'nın rejime söz geçiremiyoruz mazeretini kabul edemeyeceklerini dile getirdi.

"Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı olayını ikili ilişkilerimizden bağımsız tutmuyor"

"Cemal Kaşıkçı cinayetini biz Suudi Arabistan ile ikili ilişkilerimizden bağımsız tutuyoruz ama onlar çok bağımsız tutmuyor." diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kral Selman'ı bayramda araması bizim açımızdan Suudi Arabistan'la ikili düzeyde hiçbir problemimiz olmadığının bir göstergesidir."

"Umman Körfezi'ndeki gerginlik konusunda ciddi bir soruşturmanın yapılması gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Umman Körfezi'ndeki gerginlik konusunda ciddi bir soruşturmanın yapılması lazım aksi takdirde bunun gibi gerilimler başka yola doğru gidebilir." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İran yaptırımlarıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, INSTEX gibi bir mekanizmaya dahil olmak için Avrupa Birliği (AB) ve İran'la görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etti.

"Sondaj gemilerimizi gönderince paniğe kapıldılar"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerilim konusunda ise, "Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin haklarını korumak için sondaj gemilerimizi gönderdik, gemileri gönderince paniğe kapıldılar." ifadelerini kullandı.

"Amerika'nın Kudüs konusunda attığı adımların hiçbir faydasını görmedik"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Kudüs konusunda attığı tek taraflı adımların bir faydasını görmediklerini, Amerika'nın taraf tutuğunu belirten paniğe kapıldılar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kudüs'ü, Filistin'i paraya değişen bir çözümü kabul etmemiz asla söz konusu olamaz. Her şeyin paraya değişileceğinin Filistin ve Kudüs meselesinde işlemeyeceğini Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail'in iyi anlaması gerekiyor."

Yorumlar (0)