Çavuşoğlu protokol krizine açıklık getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkililerini ağırladığı toplantıda yaşanan ‘protokol krizini’ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, açıklığa kavuşturdu.

GÜNDEM 08.04.2021, 16:00 09.04.2021, 09:17
Çavuşoğlu protokol krizine açıklık getirdi

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Başkanı Leyen’in Türkiye ziyaretleri kapsamın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükleri sıradaki oturma düzeni ‘kriz’ olarak değerlendirildi. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise yaşananların bir kriz olmadığını belirterek, Avrupa Birliği’nin talep e telkinlerinin eksiksiz karşılandığını ifade etti.

‘Talepler karşılandı’

Çavuşoğlu, “Görüşmede uygulanan protokolde Avrupa Birliği’nin taleple ve telkinleri karşılanmıştır” diyerek, oturma düzeninin kendilerinden kaynaklanmadığına işaret etti.

Almanya Şansölyesi Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Avrupa Birliği’nin diğer liderleriyle video konferansla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüştüğünü hatırlatan Çavuşoğlu, AB temsilcilerini Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine geldiğini ifade etti.

‘Verimli bir görüşme oldu’

Avrupa Birliği temsilcileriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin son derce olumlu bir atmosferde geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Verimli bir görüşme oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Artık Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden somut adımlar atılmasını beklediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kendilerine söylediğini ifade eden Çavuşoğlu, ‘somut adım’ vurgusunun yapıldığını belirtti.

‘AB’nin talepleri karşılanmıştır’

İlgili ziyaret öncesinde protokol esaslarının görüşüldüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “AB tarafının talepleri ve telkinleri karşılanmıştır” dedi.

Yorumlar (0)