Çavuşoğlu: Onların tepelerine binmeye devam edeceğiz

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bazıları terör örgütlerini desteklemeye devam etsinler. Biz onların tepelerine binmeye devam edeceğiz” dedi. 

GÜNDEM 18.11.2022, 16:50
Çavuşoğlu: Onların tepelerine binmeye devam edeceğiz

13 Kasım günü İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Dünya çapında ses getiren terör eyleminde 6 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı. Olaydan kısa süre sonra yakalanan kadın terörist ve beraberindeki şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Saldırının gerçekleştiği nokta ise adeta terör karşıtı bir sembol haline geldi. Pek çok siyasetçi tarafından ziyaret edilen bölge, çiçeklerle doldu taştı. 

“Terör örgütlerini komşu ülkelerden de temizlemeye devam edeceğiz”

Bombalı saldırıya ilişkin olay yerinde yeni mesajlar veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu noktaya gelinceye kadar çok sayıda turist gördük. Avrupa'nın farklı ülkelerinden Körfez ülkelerine kadar her yerden turistler var. Terör saldırısının farklı sebep ve hedefleri var. Hiçbir hedefe ulaşamayacaklarını da gördüler. Tam tersine biz terör örgütlerini Türkiye'den de komşu ülkelerden de temizlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

“Bazı basın yayın organlarının bu saldırıya turizm açısından bakmaları da ibretliktir”

Gazetecilerin, “Terör saldırısı dış basında turizm açısından değerlendirildi” yorumu üzerine konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Özellikle Amerika'daki bir gazetenin böyle bir manşet attığını gördük. Terörle mücadelede bunların iki yüzlülüğünü, çifte standardını her vesileyle görüyoruz. PKK/YPG/PYD diyemeyenler bizde de var. ‘Türkiye'nin turizmi etkilendi, Türkiye'ye gitmeyin’ diyorlar. O anlamda da hedeflerine ulaşamadılar. Her zaman insan hakları, hak ve hukuktan bahseden basın yayın organlarının bu saldırıya turizm açısından bakmaları da ibretliktir. Onlar ne derlerse desinler, onlar terör örgütlerini desteklemeye devam etsinler. Silah vermeye, eğitim vermeye devam etsinler. Biz onların tepelerine binmeye devam edeceğiz, teröristleri temizlemeye devam edeceğiz. Hiçbir şey bizi yıldıramaz” ifadelerini kullandı. 

“Askeri operasyonlarımız hiçbir zaman bitmez”

Askeri operasyonların ne aşamada olduğu sorusuna da yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, “Askeri operasyonlarımız hiçbir zaman bitmez. Teröristleri Suriye'de olsun Irak'ta olsun avlamaya devam ediyoruz. Özel operasyonlarımızla da gerek istihbaratımızın gerek jandarmamızın, emniyetimizin, askerimizin PKK/YPG'ye yönelik operasyonları devam ediyor. Aynı şekilde DEAŞ'a karşı operasyonlarımız sürüyor. İçeride ve dışarıda FETÖ'ye karşı mücadelemiz de kararlılıkla devam ediyor” dedi. 

Yorumlar (0)