Çavuşoğlu: O şekilde oy istemek anayasal suçtur, takipçisiyiz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaptığı konuşmada, vatandaşları verdikleri oy üzerinden tehdit edenlerin olduğunu kaydetti. Herkesin oy isteme hakkı olduğunu ancak vatandaşa şantaj yapılamayacağını belirten Çavuşoğlu, "Bu anayasal suçtur." dedi. Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Rusya hakkındaki açıklamaları nedeniyle mayıs ayında Rus turist sayısının 2022'ye kıyasla yüzde 80 azaldığını da sözlerine ekledi.

GÜNDEM 19.05.2023, 19:27 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu: O şekilde oy istemek anayasal suçtur, takipçisiyiz!

Antalya'nın Alanya ilçesini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gazeteciler Cemiyetinde (AGC) açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en az 2,5 milyon oy farkıyla en fazla oyu alan aday olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Dünya genelindeki en yüksek seçime katılım oranlarından biri oldu. Vatandaşların sandığa gitmeye özen göstermesi, demokratik kurumlara verdikleri önemi gösteriyor." dedi.

"Vatandaşları oy üzerinden tehdit etmek, anayasal suç teşkil ediyor"

Milletin sandıkta verdiği her kararı kabul edeceklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Herkes, partisi ya da kendisi adına oy isteyebilir. Verdikleri oydan ötürü vatandaşları fişlemek ise bambaşka bir şey. Alanya halkının üzerinde kurulan baskı buna örnektir. 'Oy vermezseniz şöyle olur, böyle olur' şeklinde konuşanlar var. Verilen oy üzerinden 'cennete gidemezsin, cehenneme gidersin' diyerek şirke yaklaşanlar da mevcut. Kimse vatandaşları oy üzerinden tehdit etmesin. Kimse şantajda bulunmasın. Devlet olarak vatandaşları her türlü şantajdan koruruz. Kanunda da yeri var bunun. Bu saydıklarım anayasal suç teşkil ediyor." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Rusya hakkındaki açıklamaları 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya hakkındaki açıklamaları nedeniyle turizmin zarar gördüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, "Mayıs ayında Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 80 azaldı. 14 Mayıs'ın ardından ise turist hareketliliği arttı. Sayın Kılıçdaroğlu, bu açıklamaları ile vahim bir hata yaptı. Siyasi hatası kendisini bağlar ama turistlerin de bu açıklamalardan ürktüğünü görüyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)