Çavuşoğlu'ndan Ukrayna ve Rusya'ya 'Antalya' teklifi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumunda koşullar el verirse Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’u bir araya getirmek istediklerini açıkladı.

GÜNDEM 04.03.2022, 16:22 04.03.2022, 16:25
Çavuşoğlu'ndan Ukrayna ve Rusya'ya 'Antalya' teklifi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO üyesi olan devletlerin dışişleri bakanlarının katılımıyla, Ukrayna-Rusya savaşını görüşmek amacıyla NATO karargahında gerçekleştirilen olağanüstü toplantıya yönelik önemli açıklamalar yaptı.

“Lavrov ve Kuleba’yı bir araya getirmek istiyoruz”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumunda koşullar el vermesi halinde Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’u bir araya getirmek istediklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’dan dün itibarıyla 9 bin 653 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tahliye edildiğini duyurdu.

Türkiye hava sahası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hava sahasının açık olmasının insani ve stratejik açıdan önemli olduğuna dikkat çekti.

Ukrayna'daki birtakım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına ilişkin de konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu kişilerin Rusya’ya geçirilerek buradan Türkiye’ye tahliyesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

Yorumlar (0)