Çavuşoğlu'ndan Ukrayna-Rusya yorumu: Seyirci kalamayız!

Sinop'ta esnafla sohbet eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'daki savaşın sona ermesi için bütün güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Çavuşoğlu, "Bizim bölgemiz yangın yeri. Buna seyirci kalamayız." dedi.

GÜNDEM 17.04.2022, 22:42 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu'ndan Ukrayna-Rusya yorumu: Seyirci kalamayız!

Sinop Valiliğini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret sorası yürüyüşe çıktı. Atatürk Caddesi'ndeki esnafla sohbet eden Çavuşoğlu, gündeme ilişkin konuştu. ürkiye'nin izlediği dış politikanın "insani" bir perspektifinin bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Hem sahada hem de masada güçlüyüz. Zorluklar elbette olacak. Enflasyon mesela. Tüm dünya bununla boğuşuyor." dedi.

"Tedarik zincirleri bozuldu"

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya çapında tedarik zincirlerinde bozulmalar olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, bu sorunu farklı bir boyuta taşıdı. Bu krizi fırsata dönüştürme amacındayız. Fırsatçı bir ülke olmadık hiç. Başkalarının acısından medet ummayız. Bununla birlikte fırsatları da değerlendiririz." diye konuştu.

"Hem Putin hem Zelenski..."

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşının bir an önce sona ermesi için bütün güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, bu çalışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik ettiğini belirtti. Çavuşoğlu, "İki ülkenin lideri de arabulucu olarak Sayın Erdoğan'ı istedi. Neden diye sorun? Çünkü dengeli bir siyaset güdüyoruz ve ilkeliyiz. Doğru neyse o, adaletli davranıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bölgemiz yangın yeri"

Dünya'nın 5 ülkeden büyük olduğunu yıllarca dile getirdiklerini aktaran Çavuşoğlu, dünyayı daha adaletli hale getirmek istedikelrini vurguladı. 

BM gibi büyük örgütlerin savaşları engelleyemediklerini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Çözüm getiremiyorlar. Getirince de geç kalıyorlar. Bizim bölgemiz yangın yeri. Buna seyirci kalamayız. Komşularımızın birçoğu, egemenlik sorunlarıyla boğuşuyor. Onların toprak bütünlüğüne saygılıyız. Eğer yangın bölgemizdeyse bunu söndürmek için harekete geçmek boynumuzun borcudur. Çünkü ülke olarak küresel bir güce dönüştük." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)