Çavuşoğlu'ndan Türk bayrağını yırtan vekile tepki: Dönüm noktası olabilir!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un Türk bayrağını yırtmasına ilişkin, "Dün yaşanan çirkin olay dönüm noktası olabilir." dedi.

GÜNDEM 31.01.2020, 13:21 31.01.2020, 13:57
Çavuşoğlu'ndan Türk bayrağını yırtan vekile tepki: Dönüm noktası olabilir!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un Türk bayrağını yırtmasına tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Dün yaşanan çirkin olay dönüm noktası olabilir. Gerekli adımları atacağız. Hangi ülkede olursa olsun ırkçı, hoşgörüsü olmayan akımlarla mücadele etmezsek ortak değerlerimiz aşınmaya devam eder." dedi. 

"Avrupa'nın geleceği için bir felaket olur"

Yunanistan'ın söz konusu eylemi kınamasına ilişkin Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın o vekile tepkisini olumlu buluyoruz. Bugün İslam ve Türk düşmanlığı ön plandadır ancak aynı ırkçılar Yahudi düşmanıdır... Bunu önleyemezsek, Avrupa'nın geleceği için bir felaket olur. Irkçılık Avrupa'yı derinden sarsmaya başladı." ifadelerini kullandı. 

"Vatandaşlarımızı getireceğiz"

Çin'in Wuhan kentinde yaşayan Türk vatandaşlarının askerî kargo uçağı "Koca Yusuf" ile getirilmesine ilişkin Çavuşoğlu, "Çin sadece Türkiye’ye değil, diğer ülkelere uçuş izin verdi. Uçağımız kalktı. Vatandaşlarımızı getireceğiz. Bizden ricacı olan kardeş ülkelerimizin vatandaşları da var. 7 Azerbaycanlı kardeşimiz var. O canları alacağız. Toplam 49 vatandaş var, onları getireceğiz. Türkiye’ye getirildikleri zaman Sağlık Bakanlığımız ve uzmanlarımız gerekli tedbirleri aldı. Bizden yardım isteyen vatandaşları da getireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)