Çavuşoğlu'ndan PKK'ya kucak açan GKRY'ye: “Ateşle oynamayın”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna ile Rusya arasında hızla tırmanan kriz hakkında “NATO-Rusya ve ABD-Rusya arasındaki diyalog bu krizin belirleyicisi olacak.” açıklamasında bulundu. Ermenistan ile normalleşme ilişkilerine de değinen Çavuşoğlu, atanmış özel temsilcilerin bu konuyu çalıştıklarını dile getirdi. GKRY'nin PYD/PKK'nın ofis açmasını kabul etmesi hakkında da değerlendirmeler yapan Çavuşoğlu, “Bunun bedeli ağır olur, ateşle oynamasınlar.” açıklamalarında bulundu.

GÜNDEM 20.01.2022, 12:41 21.01.2022, 12:52
Çavuşoğlu'ndan PKK'ya kucak açan GKRY'ye: “Ateşle oynamayın”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya ile Ukrayna arasında tırmanan kriz hakkında değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, ABD-Rusya ve NATO-Rusya arasındaki diyalog sürecinin Rusya-Ukrayna ilişkilerinin kilit noktası olduğunu aktardı. Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde iyimser ve kötümser tarafların olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, çıkış noktasının “diyalog” olduğunu vurguladı. 



Rusya, barış için yazılı cevap verecek 

NATO’nun Rusya’ya karşı sözlü cevap verdiğini kaydeden Çavuşoğlu, Rusya’nın da NATO’ya yazılı şekilde yanıt vereceğini ifade etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Cenevre’de bir araya geleceğini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Gerginlik sürüyor ve oldukça ciddi. Bizler de bu konuda temaslarımızı sürdürüyoruz. Hepimizin amacı gerginliği azaltmak.”

 

Türkiye-Ermenistan ilişkileri hakkında 

Türkiye ile Ermenistan ilişkilerindeki normalleşme sürecine değinen Mevlüt Çavuşoğlu, ilk görüşmede özel temsilcilerin bir araya geldiğini ve sürecin başladığını belirtti: “Ermenistan ile hedefimiz tam olarak normalleşme. Bunu daha önce de açıkladık. Ermenistan da bu düşüncemizden memnun. Uçuşların yeniden başlaması ve özel temsilcilerin atanması dışında hangi adımların atılacağına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Özel temsilciler bu konuyu çalışıyor. Güven artırıcı adımlar atılacak.” 

GKRY'nin PKK'ya kucak açması hakkında

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin PYD/PKK'nın ülkede ofis açmasına izin vermesi konusunda da açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Terör örgütlerine ev sahipliği yapmak demek, ateşle oynamak demektir. Rum kesiminin silahlı terör örgütlerine destek verdiğini zaten biliyorduk ancak şunu belirtmek isterim ki ateşle oynamasınlar."

Yorumlar (0)