Çavuşoğlu'ndan PKK'nın hain eylemini kınamayan ülkelere tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK tarafından haince şehit edilen 13 vatandaşamızın kanının yerde kalmayacağını söyleyerek katliamı kınayan ülkelere tepki gösterdi.

GÜNDEM 15.02.2021, 12:56 16.02.2021, 09:20
Çavuşoğlu'ndan PKK'nın hain eylemini kınamayan ülkelere tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Etiyopya Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen’in katıldığı Etiyopya’nın Ankara’da bulunan yeni Büyükelçilik binasının resmi açılışı yapıldı.
Çavuşoğlu burada bir konuşma yaparak, Türkiye’nin bütün Afrika ülkelerine destek vermeyi sürdüreceğini kaydederek, “Afrika ve Etiyopya ülkelerinin özellikle terörle mücadelesine ilişkin somut ve güçlü adımlar atmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceğiz”

Uzun senelerdir terörle mücadele eden bir millet ve ülke olarak Türkiye’nin Afrika ülkelerinin terör mücadelesini çok iyi bir şekilde anladığını kaydeden Çavuşoğlu, “Pekçok Batılı ülkenin arasında bulunduğu gibi çifte standart içerisinde olup ikiyüzlülük yapmadık hiçbir zaman. Ülkemiz, karşı karşıya kaldığı farklı terör örgütleriyle YPG’si, PKK’sı, DEAŞ’ı ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecek.” dedi.

Türkiye’nin sınır içinde ve sınır ötesindeki terör yuvalanmalarıyla kararlı mücadelesine devam edeceğini kaydeden Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Sözde terörle mücadele içerisinde olduğunu söyleyen ülkeler…”

“Oralardan PKK/YPG’yi temizleyinceye dek bu mücadele sürecek. PKK terör örgütü her zamanki kalleşliğini dün gece de gösterdi, hatta bir gün öncesinde kaçırdığı 13 vatandaşımızı katletti. Elbette ki şehitlerimizin kanı bundan önce de yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak ve teröristleri temizleyeceğiz. Fakat iki gün içerisinde görüyoruz ki, sözde terörle mücadelede olduğunu söyleyen ülkeler, PKK’nın yaptığı bu katliama karşı sessizler veya ‘ama’ veya ‘eğer’lerle geçiştirmeye çalışıyorlar.”

Yorumlar (0)