Çavuşoğlu'ndan Pelosi'ye tepki: İbretlik bir cehaleti var!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'a "Türkiye'de değilsin" diyen Nancy Pelosi'ye tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Pelosi'nin "ibretlik bir cehalete sahip olduğunu" söyledi. 

GÜNDEM 25.09.2020, 13:29 27.09.2020, 23:37
Çavuşoğlu'ndan Pelosi'ye tepki: İbretlik bir cehaleti var!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'a "Türkiye'de değilsin" diyerek, "Türkiye'nin demokratik bir ülke olmadığını" ima eden Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye sert tepki gösterdi. 

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Pelosi'nin Temsilciler Meclisi Başkanlığını yürütmesinin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) demokrasisi adına endişe verici olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, Türk milletinin sahip olduğu iradeye saygı göstermeyi öğreneceklerini kaydetti. 

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, 3 Kasım'da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinden sonra barışçıl bir geçiş dönemine dair söz veremeyeceğini söylemişti.

Bunun üzerine Joe Biden'ın seçimleri kazanması durumunda Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğine dair iddialar ortaya atılmıştı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Trump'ın barışçıl bir geçiş dönemini reddettiğini belirterek, "Türkiye" üzerinden eleştiride bulunmuştu.

Pelosi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) "Türkiye, Kuzey Kore, Suudi Arabistan veya Rusya" olmadığını kaydederek, demokratik bir ülkede yaşadıklarını söylemişti.

Herkesin Anayasa'ya bağlı kalması gerektiğine dikkat çeken Pelosi'nin bu açıklamaları, "Türkiye'nin demokratik bir ülke olmadığını" ima ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

Yorumlar (0)