Çavuşoğlu'ndan Moğolistan'a "FETÖ ile mücadele" teşekkürü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moğol mevkidaşı Battsetseg ile düzenlediği basın toplantısında, depremin ardından 37 kişilik arama kurtarma ekibi gönderen Moğolistan'a teşekkür etti. FETÖ ile mücadele kapsamında Moğolistan'ın ciddi bir destek verdiğini kaydeden Çavuşoğlu, yaptıkları görüşmede 3 anlaşma imzaladıklarını söyledi.

GÜNDEM 13.03.2023, 14:48 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu'ndan Moğolistan'a "FETÖ ile mücadele" teşekkürü

Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşına ziyaret için teşekkür etti. 31 yılın ardından Moğolistan'dan ilk defa dışişleri bakanı düzeyinde bir ziyaretin gerçekleştiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Moğolistan'ı ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Moğolistan'dan gelen 37 kişilik arama kurtarma ekibinin, Hatay'da 8 kişiyi kurtardığını anımsatan Çavuşoğlu, destekleri için Moğol halkına teşekkür etti.

"Anlaşmalar güncelliğini yitirdi, yenilememiz gerekiyor"

Görüşmede ikili ilişkileri masaya yatırdıklarına değinen Bakan Çavuşoğlu, "İkili ticaret hacmi için konulan 100 milyon dolar hedefini 2022'de aştık. Yeni hedefimiz ise en az 500 milyon dolar olmalı. 2024'te bu hedefi yakalayacağız gibi görünüyor. THY'nin Moğolistan'a daha fazla sivil ve kargo uçuşu yapmasıyla ilgili adımları değerlendirdik. Moğolistan ile diplomatik ilişkilerimizin başlamasının 55'inci yılını 2024'te kutlayacağız. Yatırımlarla alakalı ikili anlaşmalarımızı güncellememiz gerekiyor. Çünkü zaman değişti ve bunlar güncelliğini yitirdi." dedi.

Moğolistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin "kapsamlı ortaklık" düzeyinde olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bunu "stratejik ortaklık" seviyesine çıkarmayı planladıklarının altını çizdi. 

Ankara ile Antalya'dan Moğolistan'a direkt uçuşlar olacak

Bugün Moğolistan ile 3 anlaşmaya imza attıklarını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "İlişkiler derinleşecek. Büyük firmaların Moğolistan'a ilgisi artmış durumda. Sanayi, eğitim ve kültür alanında ilişkilerimiz derinleşmeye devam edecek. İmar projelerinde de Moğolistan'a destek vermeye hazırız. THY'nin haftalık uçuş sayısı 4'ten 7'ye çıkarılabilir. Ankara ile Antalya'dan direkt uçuşlar olacak." ifadelerini kullandı.

FETÖ ile mücadele 

Moğolistan'ın terörle mücadele konusunda verdiği desteğe dikkat çeken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Özellikle FETÖ ile mücadele konusunda ciddi destekleri oldu. Moğolistan'da FETÖ mensubu kişi kalması. Hepsi iade edildi. Bu terör örgütü sadece bizim için değil, Moğolistan için de tehditti. Almanya'dan paravan bir şirket, bazı FETÖ okullarını devraldı." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)