Çavuşoğlu'ndan İsveç'e sert tepki

Mevlüt Çavuşoğlu, "Terör örgütleri özel olarak İsveç'in NATO'ya katılımının yoluna mayınlar yerleştiriyor. Finlandiya'yı biz ayrı bir yerde tutuyoruz fakat İsveç bu mayınlara bile bile basıyor. İstese tüm mayınları temizler." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 04.02.2023, 19:49
Çavuşoğlu'ndan İsveç'e sert tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti Alanya Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin terörle 40 senedir mücadele ettiğini ve bu hususta beklediği desteği bir türlü göremediğini vurgulayan Çavuşoğlu, İsveç'i kastederek bu ülkede terör örgütlerinin cirit attığını kaydetti.



"NATO'ya üye olabileceklerini sanıyorlar"

Çavuşoğlu, İsveç'in PKK terör örgütü ve Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına yönelik olan tutumunu eleştirerek, "Hemen her gün bölücü başının görselleri, terör örgütünün paçavralarıyla sokaklarda cirit atıyorlar. Öte yandan 'ifade hürriyeti' deyip Kur'an-ı Kerim'in ateşe verilmesine müsaade edeceksin, ülkemize karşı her çeşit alçaklığa izin vereceksin, sonra da NATO'ya üye olabileceğini sanacaksın. Bu mümkün olabilir mi arkadaşlar?" şeklinde konuştu.



İsveçli mevkidaşını eleştirdi

İsveçli mevkidaşı Tobias Billström'ün Finlandiya-İsveç-Türkiye arasında imza altına alınan mutabakat zaptında din hususunun olmadığı yönündeki açıklamalarına değinen Bakan Çavuşoğlu, "Peki orada ahlaklı olacağınız, sağduyulu olacağınız, mantıklı olacağınız yazıyor mu? İnsanların mukaddes değerlerine saygı duyacaksın diyor mu? Bunların yazılmasına lüzum var mı? Bir defa bu en temel insanlık görevlerinden biri." yorumunda bulundu.



"Finlandiya ayrı bir yerde"

Çavuşoğlu, "Bu radikaller, bu terör örgütleri özel olarak İsveç'in NATO'ya katılımının yoluna mayınlar yerleştiriyor. Finlandiya'yı biz ayrı bir yerde tutuyoruz fakat İsveç bu mayınlara bile bile basıyor. İstese tüm mayınları temizler. Tamamen sana kalmış bir şey. Kimse kusura bakmasın, söz verdikleri şeyleri yapmayanları ödüllendiremeyiz. Mutabakatın yükümlülüklerini harfiyen yerine getirenle oturup konuşuruz. Türkiye olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir söz verdiğimiz vakit, sözümüzü tutarız, sözümüzün her daim arkasındayız." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)