Çavuşoğlu'ndan İsveç'e 'NATO' yanıtı

Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'e, 'Üçlü Muhtıra'dan kaynaklanan tüm yükümlülükleri harfiyen yerine getirme ve terörizmle mücadele hususunda somut adımlar atma çağrısı yaptı.

GÜNDEM 01.06.2023, 21:58 02.06.2023, 12:07
Çavuşoğlu'ndan İsveç'e 'NATO' yanıtı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, İsveçli mevkidaşı Tobias Billström'ün, Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na dair ifadelerini cevapladı.

Bakan Çavuşoğlu, bahse konu paylaşımda, "İsveçli dostlarımıza çok açık ve net bir mesaj. 'Üçlü Muhtıra'dan kaynaklanan tüm yükümlülüklerinizi harfiyen yerine getirin ve terörizmle mücadele hususunda somut adımlar atın. Diğer konular ancak o vakit hallolur." ifadelerini kullandı.

Billström ne demişti?

Billström, kişisel sosyal medya hesabında, toplantıya dair paylaşımında, "Bugün başkent Oslo'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, mensup devletlerin İsveç'in NATO'ya katılımına kuvvetli desteğini ortay koydu. Bu, Macaristan ve Türkiye'ye, İsveç'in NATO'ya üyeliğini onaylama sürecine başlama hususunda çok açık ve net bir mesaj." demişti.

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Oslo'da gerçekleştirilen gayriresmi toplantıda buluşarak, 11-12 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan Vilnius Zirvesi'ne dair hazırlıkları masaya yatırıyor.


(Billström)

Yorumlar (0)