Çavuşoğlu'ndan Batı'ya "Recep Tayyip" mesajı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Viyana'da düzenlenen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve "Dün gece Viyana'da iki kahraman vardı" diyerek, Türkiye'nin ve Türklerin, bir Müslüman ve bir Türk olarak teröre bakış açısının ne olduğunun mesajını verdi.

GÜNDEM 03.11.2020, 14:33 04.11.2020, 17:51
Çavuşoğlu'ndan Batı'ya "Recep Tayyip" mesajı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmî ziyaret için Ankara'da bulunan Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela F. Tunis ile Türkiye Dışişleri Bakanlığında görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sierra Leoneli mevkidaşı Nabeela F. Tunis ile yaptığı görüşmenin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine, Avusturya'daki terör saldırısını lanetleyerek başlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının canlarını hiçe saymak suretiyle teröristlere müdahale ettiğini hatırlatarak, İslam'ın barış dini olduğunu, İslam'ı suistimal edenlerin ideolojilerini yok etmek için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa'ya anlamlı "Recep Tayyip" mesajı

Dün gece saatlerinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş ve 15 kişi de yaralanmıştı. Kendi canlarını hiçe sayan iki Türk vatandaşı, saldırıyı düzenleyen teröristlere müdahale etmişti.

Saldırı sonrası açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu, bu acı gününde Avusturya halkının yanında olduklarını belirtmiş, terörizmin tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu, bu belaya karşı samimi bir uluslararası iş birliği gerektiğini ifade etmişti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'i arayarak başsağlığı da dileyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Viyana’da gerçekleştirilen terör saldırısı sebebiyle taziye dileklerini iletmiş ve Türkiye’nin Avusturya ile dayanışma içinde olduğunu vurgulamıştı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Mevlüt Çavuşoğlu, teröristlere müdahale eden Türkiye vatandaşları Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen'in isimlerini zikrederek, "Dün gece Viyana'da iki kahraman vardı" ifadelerini kullanmıştı. Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen'in, bir Türk ve bir Müslüman olarak yapılması gereken ne ise onu yaptıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Teşekkürler çocuklar. Sizlerle gurur duyuyoruz!" demişti.

Bakan Çavuşoğlu, pompalı tüfekle saldırı düzenleyen teröriste müdahale ederken bacağından vurulan Recep Tayyip Gültekin'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş, cesaretinden ötürü tebrik etmişti.

Yorumlar (0)