Çavuşoğlu'ndan Alman mevkidaşına Mesut Özil göndermesi: Umarım problem çıkarmazsınız

Başkent’de Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman mevkidaşı Heiko Maas ile görüştü. Ortak basın açıklamasında konuşan Çavuşoğlu, Alman mevkidaşına Mesut Özil olayının hatırlatmasını yaparak, "Cumhurbaşkanımızla görüşmesine umarım problem çıkarmazsınız." dedi.

GÜNDEM 18.01.2021, 17:13 19.01.2021, 16:25 Hanife
Çavuşoğlu'ndan Alman mevkidaşına Mesut Özil göndermesi: Umarım problem çıkarmazsınız

Başkent’te bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan her iki bakana da Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi soruldu.

Alman Bakan Maas açıklamasında, Mesut Özil'in Alman futbolu adına büyük başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'de de başarılarının devamını getirmesi dileğinde bulundu.

"Umarım problem çıkarmazsınız"

Bakan Çavuşoğlu ise Mesut Özdil’e iyi dilek temennisinde bulunduktan sonra Maas'a dönerek espirili bir şekilde, "Umarım Mesut'un yine Cumhurbaşkanımızla görüşmesine itiraz etmezsiniz Heiko. Umarım problem çıkarmazsınız.” diyerek futbolun dostluk için önemli bir araç olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu,  Almanya-Türkiye arasında

yapılan son maçın rekorunu hatırlatarak “En son yine 3-3 kalan bir dostluk maçı vardı. Mesut'a başarılar diliyorum." sözleriyle espri yaptı.

Erdoğan'ı ziyaret linci

2018 yılında Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun'la birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Sırf bu ziyaret nedeniyle başta basın olmak üzere Özil, Almanya'da lince uğramış ve sponsorlukları bile iptal edilmişti.

Yorumlar (0)