Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert tepki!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekâtı’yla büyük oyunun (Türkiye sınırında terör devleti kurmak) bozulduğunu belirterek, bu oyunu tezgâhlayanların (ABD) kahne tasarılarla intikam almaya çalıştığını söyledi.

GÜNDEM 30.10.2019, 07:23 30.10.2019, 12:02
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert tepki!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi'nin sözde "Ermeni soykırımı" tasarısını kabul etmesine sert tepki göstererek, "Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; hükümetimizin ve halkımızın gözünde yok hükmündedir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Barış Pınarı Harekâtı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar. Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; hükümetimizin ve halkımızın gözünde yok hükmündedir!"

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmişti.

Yorumlar (0)