Çavuşoğlu: Kırmızı bültenle arananların AP'de ağırlanmasının izahı yok!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen bir etkinlikte terör propagandası yapılmasına sert tepki göstererek, "Terörle mücadelede iki yüzlülüğü biz anlatmaktan yorulduk. Bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ise yorulmadı. Bir terör örgütünün kırmızı bültenle aranan insanlarının AP'de ağırlanmasını neyle izah edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 07.02.2020, 11:42 07.02.2020, 13:01
Çavuşoğlu: Kırmızı bültenle arananların AP'de ağırlanmasının izahı yok!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Çavuşoğlu, İdlib'deki son duruma ilişkin, "İdlib'deki durum vehametini koruyor. İdlib'de insani felaketi durdurmak için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi. 

İdlib'de rejim unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin Çavuşoğlu, "Ayrıca rejim bizim askerlerimize de saldırdı, 8 şehidimiz oldu. Karşılığını kat kat fazlasıyla verdik. Bu konuda Rusya'ya da tavrımızı ilettik. Rejimin saldırganlığı attı. Rejimin garantörü olan Rusya'yla görüşmelerimizi devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Rusya'dan yarın bir heyet Türkiye'ye geliyor"

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü kaydederek, "Bu görüşmede heyetlerin bir araya gelmesi kararı çıktı. Rusya'dan yarın bir heyet Türkiye'ye geliyor. İhtiyaç olursa liderler düzeyinde de görüşülecek." açıklamasını yaptı. 

"Bu politikalar AB'ye güveni sarsıyor"

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen bir etkinlikte terör propagandası yapılmasına sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "Terörle mücadelede iki yüzlülüğü biz anlatmaktan yorulduk. Bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ise yorulmadı. Bir terör örgütünün kırmızı bültenle aranan insanlarının AP'de ağırlanmasını neyle izah edeceğiz. Geçmişte de buna benzer toplantılar yapmışlardı, biz tepki gösterdik. Bu sefer bu isimleri listede göstermediler. Arkadaşlarımız Remzi Kartal'ın da aralarında bulunduğu teröröristlerin salonda bulunduğunu tespit etti. Bu politikalar AB'ye güveni sarsıyor." diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekili Ioannis Lagos tarafından Türk bayrağının yırtılması sonrası yeni bir skandala imza atılmıştı.  

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) "Avrupa Birliği, Türkiye, Orta Doğu ve Kürtler" başlığıyla Brüksel'de 16'ıncı defa gerçekleştirdiği konferans, terör örgütü PKK'nın propagandası haline gelmişti.

Konferansa terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki elebaşlarından Adem Uzun, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar katılmıştı. 

AP vekilleri, Türkiye'nin Suriye'de savaş suçu işlediğini ileri sürerken, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PYD/YPG'nin faaliyetlerini ve özerklik arayışlarını meşru göstermeye çalışmışlardı.  

Öte yandan Avrupalı vekiller, Belçika'nın, terör örgütü PKK'nın Avrupa temsilcilerinin de aralarında yer aldığı 36 kişinin yargılanmasını engellemeye yönelik yargı kararından memnun olduklarını ifade etmişti. 

Skandal konferansta HDP Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ile Saadet Partisi Milletvekili Nazır Cihangir İslam da konuşma yapmıştı. 

Yorumlar (0)