Çavuşoğlu: Kaybeden Yunanistan olacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meis Adası'nda limiti geçen silahlandırmalar olması halinde "kaybeden tarafın Yunanistan olacağını" ifade etti. 

GÜNDEM 01.09.2020, 13:39 01.09.2020, 13:45
Çavuşoğlu: Kaybeden Yunanistan olacak!

Yunanistan'ın Meis Adası'na askeri sevkiyat yaptığına ilişkin birtakım haberler yapılmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan konuya ilişkin sert bir açıklama geldi. 

Bakan Çavuşoğlu, Cezayirli mevkidaşı Sabri Boukadoum ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Meis Adası ile Ege'de bulunan adaların 1947 yılında imzalanan Paris Anlaşması ile silahsızlandırıldığını hatırlattı.

Çavuşoğlu, söz konusu adaların asla silahsızlandırılamayacağına dikkat çekti.

Yunanistan'ın "Meis Adası'nda nöbet değişimi yapıldığını" iddia ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, iç güvenliği sağlamak adına bu tarz güçlerin bulundurulabileceğini ancak bunun da bir limitinin olduğunu söyledi. 

Çavuşoğlu, Meis Adası'nda limiti geçen silahlandırmalar olması halinde "kaybeden tarafın Yunanistan olacağını" ifade etti. 

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginliğe değinen Çavuşoğlu, bu konuda masaya oturulmasından ve haklı bir şekilde paylaşım yapılmasından yana olunduğunu kaydetti. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada, Yunanistan'ın hukuk tanımadığını ifade etmişti.

Sözcü Aksoy, Meis Adası'nın statüsünde gerçekleştirilmeye çalışılan yasa dışı değişikliklerin kabul edilemeyeceğini belirterek, Türkiye'nin kıyılarının hemen karşısında bu şekilde bir provokasyon yapılmasına izin verilmeyeceğini kaydetmişti.

Aksoy, bu tarz eylemlerin Yunanistan'a herhangi bir fayda getirmeyeceğine dikkat çekerek, tansiyonu artıran hamlelere devam etmesi durumunda kaybeden tarafın Yunanistan olacağını dile getirmişti. 

Yorumlar (0)