Çavuşoğlu: “Kardeşimize destek olmak boynumuzun borcudur” 

Türk Devletleri Teşkilatı’nın Dışişleri Bakanları Konseyi bugün, Kazakistan’daki son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı. Çevrim içi yapılan olağanüstü toplantıda mevcut krizi aşmak konusunda dost ve kardeş ülke Kazakistan’a tüm desteklerin verileceği yinelendi. 

GÜNDEM 11.01.2022, 13:58 12.01.2022, 09:27
Çavuşoğlu: “Kardeşimize destek olmak boynumuzun borcudur” 

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Kazakistan’daki kriz ortamı sebebiyle bugün olağanüstü olarak toplandı. Teşkilat’ın Dışişleri Bakanları Konseyi arasında düzenlenen toplantı sonrasında TDT’den yazılı bir açıklama geldi.  

Barış ve istikrarın önemi vurgulandı 

Açıklamada, Kazakistan’daki istikrar ve barış ortamının sağlanmasının önemli olduğu vurgulanırken kardeş ve dost ülke halkına ve yönetimine de destek verildiği ifade edildi. Şiddetli, zarar veren ve yıkıcı eylemlerin kınandığı açıklamada, terörle mücadeleye destek verildiği aktarıldı. 



“Konuyla ilgili yakından istişare edilecek” 

Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın Kazakistan halkının refahını artırması amacıyla oluşturduğu reformlara da destek verdiğini belirten TDT, üye ülkelerin Kazakistan’daki gelişmeler hakkında yakın istişarede olacaklarını bildirdi.  

Çavuşoğlu, destek mesajı yayınladı 

Olağanüstü toplanan TDT’ye katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan’ın zor günlerinde yanında olmanın Türkiye için bir borç olduğunu; bundan sonra her şartta Kazak yönetimine destek olacaklarını dile getirdi.  

Yorumlar (0)