Çavuşoğlu: İdlib'de hedefimiz Rusya değil!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de rejim unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin, ''İdlib'de hedefimiz Rusya değildir. Türkiye olarak Rusya ile neden çatışalım? Askerlerimize saldıran rejimdir. Eğer saldırılara devam ederlerse biz kat ve kat cevap veririz." dedi.

GÜNDEM 06.02.2020, 11:54 06.02.2020, 14:18
Çavuşoğlu: İdlib'de hedefimiz Rusya değil!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, İdlib'de rejim unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik düzenlenen ve 8 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Rusya'ya rejimin durdurulması yönünde çağrıda bulunan Çavuşoğlu, "Bunu Rusya ile görüşüyoruz. En son Sayın Cumhurbaşkanımız Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Birlikte çalışma konusunda bir karar çıktı. Rusya'dan bir heyeti bekliyoruz. Daha sonra ihtiyaç olursa liderler bir araya gelecekler." dedi. 

Çavuşoğlu, İdlib'de çatışmaların durdurulmasının hedeflendiğini kaydederek, "Burada hedefimiz Rusya değildir. Türkiye olarak Rusya ile neden çatışalım? Askerlerimize saldıran rejimdir.  Gözlem noktalarımızı taciz eden rejim.  Sabrımızın sınırı vardı. En son 8 şehidimiz olduktan sonra karşılığını verdik. Eğer saldırılara devam ederlerse biz kat ve kat cevap veririz. İnsani dramı durdurmak için ne gerekiyorsa yapmamız lazım." ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından topçu atışının yapıldığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'ü sivil, 5'i asker 8 kişi şehit oldu." açıklamasını yapmıştı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu saldırıya ilişkin, "İntikalimiz bir gün öncesinden yani dün saat 16.13 ve teyiden saat 22.27’de buradaki ilgili arkadaşlarımız tarafından Rusya tarafındaki ilgili personele bildirildi. Bu iletişim ve bilgilendirmelere rağmen, tüm bu önlemlere rağmen, rejim tarafından gece saat 01.13’te unsurlarımıza karşı ateş açılmıştır." demişti.

İdlib'deki TSK unsurları tarafından rejim hedeflerine karşılık verildiğini kaydeden Akar, "Şu ana kadar 54 rejim hedefi ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre şu ana kadar 76 rejim mensubu, askeri etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)