Çavuşoğlu: Gazze'de yaşananların tek sorumlusu İsrail

New York'taki BM'nin Gazze toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, İsrail’in yıllara göre işgal haritasını göstererek Gazze’de yaşananların tek sorumlusunun İsrail olduğunun altını çizdi.

GÜNDEM 20.05.2021, 19:18 21.05.2021, 16:50 Hanife
Çavuşoğlu: Gazze'de yaşananların tek sorumlusu İsrail

Bugün BM Genel Kurulu Filistin gündemiyle New York’ta toplandı. Toplantıda, İsrail’in Gazze'ye saldırıları ve Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılması masaya yatırıldı.


Burada konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu saldırgan eylemlerin bir savaş suçu teşkil ettiğini belirterek, suçun failini ortaya koymak zorunda olduklarını; bugün Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’da yaşananların tek sorumlusunun İsrail olduğunun altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü.



“İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası, bu toprakları dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü. Yapılması gereken İsrail'in ablukasını son erdirmek. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını durdurmak için etkili tedbirleri almanın zamanı gelmiştir.”



Uluslararası toplumun Filistin halkını koruma zorunluluğunun olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Filistinli siviller için koruma mekanizması kurulup, barış sürecinin yeniden canlandırılması gerektiğini belirtti.



İsrail hükümetinin saldırganlığını eleştirenlerin hemen susturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “ Amtisemitizmin de insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.
 

Yorumlar (0)