Çavuşoğlu: Fransa bizden özür dilemeli

Türk donanmasının Fransız gemilerine kilit attığı iddiasını kesin dille yalanlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 02.07.2020, 13:08 02.07.2020, 16:59
Çavuşoğlu: Fransa bizden özür dilemeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas'ın seyahat uyarılarının Türkiye'deki yakınlarını görmek için gitmek isteyen Türkleri kapsamadığını belirtmesi üzerine, Berlin'in seyahat uyarısını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Alman dostlarımız da Türkiye'ye tatile gelmek istiyor." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'nin NATO görevini icra eden Fransız Courbet gemisinin Türk donanması tarafından engellendiği iddialarına da cevap vererek, kilit iddiasının kesinlikle doğru olmadığını, Fransa'nın Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly tarafından 18 Haziran Perşembe günü yapılan açıklamada, Libya’ya silah taşıdığından şüphelenilen Çirkin adlı Türk kargo gemisinin transponder sistemini kapatarak kimlik kodu ve nihai destinasyonu gibi bilgileri gizlediği, bunun üzerine NATO görevi kapsamında Fransız Courbet gemisinin kargo gemisini denetleme girişiminde bulunduğu ancak Türk fırkateynleri tarafından bu girişimin engellendiği ileri sürülmüştü. Türkiye ise Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'nin iddiasını yalanlamıştı. Fransa, Türk donanmasının kendilerini taciz ettiği iddialarını NATO’ya taşımış ve NATO olayla ilgili bir soruşturma başlatılmıştı.

Yorumlar (0)