Çavuşoğlu, Filistin’den seslendi: “Haklı davada Filistin’in yanındayız”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 15 sene sonra İsrail’e gerçekleştirilecek ziyaret öncesinde Filistin’de bulunuyor. Burada basın açıklamalarında bulunan Çavuşoğlu, iki devletli çözümü benimsediklerini dile getirerek Filistin davasının haklı olduğunu ve bu davada Filistin’in yanında olduklarını kaydetti.

GÜNDEM 24.05.2022, 16:31
Çavuşoğlu, Filistin’den seslendi: “Haklı davada Filistin’in yanındayız”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 sene sonra bir ilki gerçekleştirerek İsrail’e gidecek. Ancak bu ziyaret öncesinde stratejik bir adım atarak Filistin’e giden Çavuşoğlu, burada Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen dışişleri bakanlarından Çavuşoğlu’nun açıklamaları ön plandaydı. Filistin halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Çavuşoğlu, 2023 senesinde gerçekleştirilecek 3’üncü toplantı için tüm mevkidaşlarını Türkiye’ye davet ettiğinin altını çizdi. 



“Haklı davalarında Filistin’in yanındayız”

“Bugünkü görüşmemizde Filistin ekonomisinin ve devlet kurumlarının güçlendirilmesi yönünde konuştuk. Karşılıklı olarak 10 belge imzaladık. Filistin’in ikinci ticari ortağı Türkiye’dir. İki ülke arasındaki ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkartma hedefimiz var. Filistin’e destek olmak bizim önceliğimizdir. Bu konuda daha fazla gecikmeye tahammülümüz yok. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş da 29 Haziran’da Filistin’e resmi ziyaret düzenleyecek. Ekonomi dışında da Filistin hükümetinin ve halkının yanındayız. Filistin konusunda iki devletli çözümü ön planda tutuyoruz. Bağımsız devlete sahip olmak için mücadele eden kardeşlerimizi destekliyoruz. Filistin davasındaki tavrımız, İsrail ile ilişkilerimizden bağımsızdır.”

Yorumlar (0)