Çavuşoğlu, Borrell'in yanında söyledi: Aleyhimize karar alırsanız...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye aleyhine kararlar alması durumunda karşılık verileceğini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, bunları Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi Josep Borrell ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında söyledi.

GÜNDEM 06.07.2020, 17:00 06.07.2020, 18:25
Çavuşoğlu, Borrell'in yanında söyledi: Aleyhimize karar alırsanız...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'ne (AB) önemli bir çağrıda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Josep Borrell ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, sorunların Avrupa Birliği (AB) ile birlikte aşılması gerektiğini söyledi.

"Tıkanma yaşanıyor"

Çavuşoğlu, Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkileri rehin aldığını belirterek, Doğu Akdeniz ile Kıbrıs meselesinde bir tıkanma yaşandığını ifade etti. 

"Vize serbestisi için sözünüzü tutun"

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) vize serbestisi konusunda sözünü tutması için çağrıda bulundu.

Çavuşoğlu, bu konuda Avrupa Birliği'nin (AB) adaletli davranmadığını belirtti. 

"Taciz iddiasının doğru olmadığı ispatlandı"

Libya'da darbeci Halife Hafter'e Fransa tarafından sağlanan desteğe tepki gösteren Çavuşoğlu, Fransa'nın taciz iddiasının doğru olmadığının ispatlandığını söyledi.

Çavuşoğlu, Fransa'nın bu konuda dürüst olmadığını ifade etti.

"Bize herhangi bir şey dikte edemezsiniz"

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye aleyhine kararlar alması durumunda karşılık verileceğini kaydeden Çavuşoğlu, hiçbir ülkenin Türkiye'ye herhangi bir şey dikte edecek konumda olmadığını ve Avrupa Birliği'nin (AB) dürüst bir arabulucu olması gerektiğini ekledi. 

Borrell: Daha fazla işbirliği istiyoruz

Josep Borrell ise Türkiye ile daha fazla işbirliği yapmayı istediklerini belirterek, Türkiye ile sahip oldukları ilişkilerin Avrupa Birliği'nin (AB) en kritik konusu haline geldiğini ekledi. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) komşudan öte olduğuna dikkat çeken Borrell, Türkiye'nin kilit bir ortak olduğunu söyledi.

"Mevcut durum ideal değil"

Borrell, sürekli olarak ayrıntılı bir biçimde Türkiye konusunu ele aldıklarını kaydederek, bu durumun Türkiye ile birlik arasındaki ilişkilere ne kadar önem verdiklerini gösterdiğini ifade etti.

Mevcut durumun ideal olmadığına işaret eden Borrell, birtakım önemli konuların mevcut olduğunu ve derhal bunların değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Borrrell, ilişkilerdeki dinamiklerin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Yorumlar (0)