Çavuşoğlu, Bayramov'la görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermeni saldırıları sonrası Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u arayarak durum değerlendirmesi yaptılar.

GÜNDEM 27.09.2020, 15:33 28.09.2020, 16:55
Çavuşoğlu, Bayramov'la görüştü!

Diplomatik kaynaklardan sağlanan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde "Ermenistan'ın saldırgan tutumu ve düzenlediği son provokatif saldırı" değerlendirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u aramıştı.

Diplomatik kaynaklar, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u arayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Ermenistan'ın saldırganlığını" açıkça dile getirdiğini, Ermenistan'ın Azerî sivilleri de hedef alan yoğun saldırılarının bölgeyi büyük bir tehlikeye sürüklediğini hatırlattığını bildirmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının yazılı açıklamasıyla güne başlayan Türkiye, Ermenistan ordusunun saat 06.00 civarlarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı saldırı düzenlemesine çok sert tepkiler ortaya koymuş, sonuç ne olursa olsun Türkiye'nin, kardeşi Azerbaycan'ın sonuna kadar arkasında olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)