Çavuşoğlu: Bayrağı yakanların kim olduğunu biliyoruz!

Letonyalı mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'deki muhalefetin bize güveni tam. Verdiğimiz sözleri tuttuk, onları yarı yolda bırakmadık. Azez'deki bayrak yakma provokasyonunu yapanları da biliyoruz. Bayrağa uzanan eller kırılacak." dedi.

GÜNDEM 16.08.2022, 13:31 16.08.2022, 16:26 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu: Bayrağı yakanların kim olduğunu biliyoruz!

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile görüşen Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra mevkidaşıyla kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 

Letonya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminde yüzde 50'lik bir büyümenin gerçekleştiğini aktaran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İş birliğimizi eğitim, kültür ve turizm alanlarında da bir sonraki aşamaya taşıyacağız. Letonyalı turistler, en çok benim memleketim olan Alanya'yı tercih ediyor." dedi. Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ise Ukrayna'daki sorunun çözümünde Türkiye'nin oynadığı büyük rolün öneminden bahsetti.

"Hedefimiz Ukrayna'da ateşkes"

Mevkidaşı Edgars Rinkevics ile güvenlik konusunu ele aldıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "NATO ortaklığı çerçevesinde çalışmaya devam ediyoruz. Görüşmede küresel çapta yankı uyandıran bazı gelişmeleri masaya yatırdık. Ukrayna'daki savaşı konuştuk. İki ülkenin de hedefi, Ukrayna'da ateşkesin sağlanmasıdır. Tahıl sevkiyatının sorunsuz şekilde devam etmesinden memnunuz. " ifadelerini kullandı.

"AB'li dostlarımız unutabiliyor ama..."

"Avrupa Birliği (AB) üyesi dostlarımız zaman zaman Türkiye'nin daha önce sunduğu katkıları unutabiliyor." diyen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin değerini zor günlerde anlıyorlar. Yürüttüğümüz birçok faaliyet, AB tarafından destek görseydi işler değişirdi. Şayet bu gerçekleşseydi AB, faaliyetleri nedeniyle dünyanın birçok ülkesi tarafından alkışlanan bir aktör haline gelebilirdi." değerlendirmesinde bulundu.

"Suriye'deki muhalefete verdiğimiz sözlerden caymadık"

Suriye'deki durumu da görüştüklerine değinen Çavuşoğlu, "Oradaki muhalefetin Türkiye'ye güveni tam. Çünkü verdiğimiz her sözü yerine getirdik, onları asla yarı yolda bırakmadık. Suriye'de kalıcı bir barış ortamının sağlanması şart. Suriye'nin toprak bütünlüğü, kırmızı çizgimiz. Buna rağmen Suriye'deki bazı provokatörler, Türkiye'nin istekleriyle ilgili yanlış bilgiler veriyor." dedi. 

"Bayrak yakma provokasyonunu yapanları biliyoruz"

Fırat Kalkanı Harekatı'nın gerçekleştirildiği Azez'de Türk bayrağının yakıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Suriye rejimi, BM'nin 'siyasi çözüm' kararına inanmıyor. Sorunları askeri yöntemle çözmeye çalıştıkları için şeffaf bir geçiş gerçekleşemiyor. Geçiş sürecinin sağlıklı şekilde tamamlanması için Suriye'de müzakere heyeti kurulmuştu. Bu müzakerelere katkı sunuyoruz. Bütün çabalarımıza rağmen bize yönelik provokasyon yapılıyor. Azez'deki olay bunun bir örneği. Bayrağa uzanan elleri kıracağız. Bu provokasyonu yapanları biliyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)