Çavuşoğlu: Azerbaycan ile Ermenistan bir değil!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile Azerbaycan'ın eşit tutulmasının yanlış olduğunu belirterek, kardeş ülkenin işgalci Ermenistan ile bir tutulmaması gerektiğini belirtti. 

GÜNDEM 29.09.2020, 14:21 29.09.2020, 14:31
Çavuşoğlu: Azerbaycan ile Ermenistan bir değil!

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki tansiyon yükselmeye devam ediyor.

Ermenistan'ın Azerbaycan yerleşim bölgelerini vurmasının ardından başlayan gerginlik, dünya gündemine oturdu.

Ermeni saldırıları sonucunda sivillerin şehit olması üzerine Türkiye, kardeş ülke Azerbaycan'ın yardımına koştu. Ermenistan'ın yardımına ise terör örgütü PKK koştu.

Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar sayesinde Ermenistan'a ait tankları ve teçhizatları ortadan kaldırdı. Diğer yandan, 300 PKK'lı terörist de Ermenistan'a yardım etmek için bölgeye girdi.

Çavuşoğlu'ndan kritik ziyaret 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Ankara’da bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği'ne kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, söz konusu görüşmede, Ermenistan'ın sergilediği saldırgan tutumun değerlendirildiğini ve iki ülke arasında yaşanan krizin nasıl çözüme kavuşturulması gerektiğinin konuşulduğunu aktardı. 

"İşgal altında tuttukları yerlerden çekilmeleri gerekiyor"

Çavuşoğlu, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerginliğin tek bir çözümünün bulunduğunu belirterek, "Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu yerlerden çekilmesi gerektiğini" ifade etti. 

"Minsk'ten somut bir hamle gelmedi"

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının açık olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, şimdiye kadar Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk grubu tarafından herhangi bir somut hamlede bulunulmadığını söyledi. 

Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ krizinin somut bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin barışçıl yöntemler için yoğun çaba harcadığını kaydetti. 

"İşgalcilerle bir tutmayın"

Ermenistan ile Azerbaycan'ın eşit tutulmasının yanlış olduğunu aktaran Çavuşoğlu, kardeş ülkenin işgalci Ermenistan ile bir tutulmaması gerektiğini belirtti. 

"Kafkasya'ya barış gelmesi önemli"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin daima Azerbaycan'a destek verdiğine dikkat çekerek, söz konusu krizin çözülmesinin ve Kafkasya'ya barış gelmesinin önem arz ettiğini söyledi.

Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olmayı sürdüreceğini ifade eden Çavuşoğlu, Azerbaycan büyükelçiliklerinin bulunmadığı yerlerde Türkiye büyükelçiliklerinin kardeş ülke için çalışacağını ekledi. 

Yorumlar (0)