Çavuşoğlu, Antalya’daki yangın sonrası hasarı açıkladı

Türkiye’nin Muğla’da devam eden 5 noktadaki yangınla mücadelesi devam ediyor. Çavuşoğlu, Antalya’da söndürülen yangına dair açıklamalarda bulundu. Bakan, şimdiye dek 34 milyon 596 bin TL’lik zarar tespiti gerçekleştirildiğini ifade etti.

GÜNDEM 09.08.2021, 14:37 09.08.2021, 14:52
Çavuşoğlu, Antalya’daki yangın sonrası hasarı açıkladı

Muğla’da süren 5 yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Yangın bölgesinde 38 helikopterr4 uçak, makineleri, birçok arazöz, TOMA ile çeşitli kurumlara dair araçlar kullanılıyor.

Alanda binin üstünde orman personeli ise görev yapıyor.

Yangınların kontrol altına alınabilmesi maksadıyla yoğun bir çaba sarf ediliyor.

Milas Ören Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını kontrol altına alabilmek maksadıyla çalışmalar yapılıyor. Günün ilk ışıklarıyla hava araçlarının yardımıyla müdahaleler başladı.

Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde devam eden yangınlara müdahale ederken Yatağan’da iki gün öncesinde başlamış olan yangının söndürülmesi maksadıyla karadan ve havadan ekiplerce çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Köyceğiz’de yaklaşık olarak 12 günden beri süren yangına müdahale devam ediyor.

Sandıraz Dağı eteklerinde bulunan Sarp yamaçlar ve kanyonlardaki alevler ise bütünüyle söndürülemedi. Özellikle, yangın Şeytan Deresi kanyonu ismiyle bilinen bölgede de etkisine sürdürüyor. Karadan bu noktalara ulaşmak mümkün olmadığı için çalışmalar hava aracıyla gerçekleştiriliyor.

Pakdemirli açıkladı

Tarım ve orman Bakanı Pakdemirli, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu son duruma dair açıklamada, “Köyceğiz ev Milas yangınlarının dışında bütün orman yangınları kontrol altına alınmıştır.” şeklinde konuştu. Yangınlara havadan ve karadan müdahale edildiğini ifade etti. 

Antalya’da süren yangınlara dair açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da süren yangınlara dair konuştu. Çavuşoğlu, “Yangından etkilenmiş olan bağımsız bölüm 6 bin 359, bina sayısı 3 bin 231, mahalle sayısı ise 59 olarak tespit edilmiştir. Ağır hasarlı olan binalar yıkılıp yeni konutların inşası yapılacak. Az hasarlı olan binaların tamiri için destek verilecek. AFAD tarafından 400 yaşam konteyneri bölgemize getirildi. 207 tanesi halihazırda kuruldu, 31 tanesi daha değişik mahallelere kurulacak.

Toplamda 34 milyon 596 bin TL’lik zarar tespiti gerçekleştirildi. Bin 238 hanede eşya zararı bulunuyor. 45 iş yeri Antalya’da yangında zarar gördü. Büyük bir kısmına Valilik tarafından ödeme gerçekleştirilecek. 93 araç hasar aldı, 16’sı traktör bunun. 4 tanesi teslim edildi, diğerlerinin de teslimi yapılacak.

Hayvancılıkla uğraşılan 43 mahallede toplamda 11 milyon TL zarar belirlendi. Nakdi ya da ayni olarak birebir bu zararları karşılayacağız. 20 bin dekarlık tarım alanı etkilendi. Yanan nar, zeytin, defne, narenciye ve keçiboynuzu gibi bahçelerin tekrar tesisi yapılacak.” dedi.

Yorumlar (0)