Çarşamba Çayı’nda panik! Belediye, vatandaşlara kum torbası dağıttı

Konya’da bulunan Çarşamba Çayı’nda, bölgedeki karların hızla erimesi ile su seviyesi tehlikeli noktalara ulaştı. Yaşanan tedirginlik sebebiyle bölgede dükkânı bulunan esnaflar, her türlü taşkın ihtimale karşı kapılarının önünü belediye tarafından verilen kum torbaları ile kapatarak çeşitli önlemler aldı. 

GÜNDEM 06.04.2022, 10:37 07.04.2022, 09:18
Çarşamba Çayı’nda panik! Belediye, vatandaşlara kum torbası dağıttı

Çarşamba Çayı’nın su seviyesi, bölgedeki karların hızla erimesiyle özellikle gece saatlerinde bir anda yükseldi. Bölgede tedirginlik yaşanırken; kaymakamlık, belediye ve diğer kurum ekipleri çay çevresine gelerek denetimler gerçekleştirdi.


 

“Köy ve yaylalarda kar kalınlığı hala bir buçuk metreye yakın” 

Su seviyelerinin kritik seviyelere yükselmesi sebebiyle bir basın açıklamasında bulunan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, kış sezonunda ciddi bir yağışı aldıklarını vurgulayarak, “Köylerimizde hala kar kalınlığı bir buçuk metreye yakın seviyelerde. Yaylalarımızda da aynı şekilde bir durum söz konusu. Havaların aniden ısınması sonrası doğal olarak bu karlar bir anda eridi ve bu sorunları da beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

“1 haftadır çayımızda incelemeler de ve denetimlerde bulunuyoruz”

Sel tehlikesinin bulunduğunu belirten Saygı, “Bizler bir haftadır bu çayımızı yakından inceliyor ve denetimlerde bulunuyoruz. An itibariyle seviye biraz daha yükselmiş durumda. Su seviyesinin tehlikeli noktalara ulaşmasını ardından bölgeye geldik ve Bozkır Kaymakamı’mız ile birlikte yaşanan bu durumu Valimize aktardık. Valimiz de bizlere yaptığı açıklamada gerekli olan bütün tedbirlerin alınması için ilgili talimatlarını verdi. Bu konuda da tüm kurumlarımız eşliğinde araştırmalarımız yapıyoruz, önleyici faaliyetleri hayata geçirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bölge halkına önlem amacıyla kum torbası verildi

Çarşamba Çayı çevresinde görevlendirilen ekipler tarafından sabaha kadar devam eden çalışmalar kapsamında, bölgedeki esnaf ve vatandaşlara da önlem almaları amacıyla kum torbası dağıtımı gerçekleştirildi. Bölgede gerçekleştirilen geniş kapsamlı çalışmalara destek veren tüm kurum ve yetkililere teşekkür eden Saygı, “Bizler de belediye olarak kum torbalarını buraya getirdik ve kimsenin mağdur olmaması adına hem dükkânlarımıza hem de bölgede ikamet eden vatandaşlarımıza bunları dağıttık. Taşkın riskine karşı kimse herkese de ilgili uyarıları yapmaya devam ediyoruz. İnşallah böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmadan bu riskli durumu bertaraf edebiliriz” dedi. 

Kaymakam Dalmış da inceleme çalışmalarına katıldı

Bölgede gerçekleştirilen araştırma ve inceleme çalışmalarında Bozkır Kaymakamı Fatmagül Dalmış, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Konya AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, DSİ Konya Bölge Müdürü Mehmet Ekinci ve diğer kurum yetkilileri de hazır bulundu. 

Yorumlar (0)