Canlı yayında 'savaşa hayır' pankartı açmıştı: Rus gazeteciden Macron’un sığınma teklifine ilginç cevap

Rusya'da bir TV kanalında akşam haberlerinin anlatımı esnasında Rusya-Ukrayna çatışmasını protesto eden Marina Ovsyannikova, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un sığınma teklifini reddetti.

GÜNDEM 17.03.2022, 14:10 19.03.2022, 12:57
Canlı yayında 'savaşa hayır' pankartı açmıştı: Rus gazeteciden Macron’un sığınma teklifine ilginç cevap

BFM TV'nin haberine göre, savaşı canlı yayında protesto eden Ovsyannikova, Alman dergisi Der Spiegel’e mülakat verdi ve ülkesi Rusya’yı terk etmek istemediğini ifade etti.

Gazeteci, Macron’un iltica teklifini reddetti

Gazeteci Ovsyannikova, Macron’dan gelen Fransa’ya iltica teklifini, “Bir vatanseverim, oğlum daha çok vatansever. Hiçbir şartta ayrılmak, başka bir ülkeye gitmek istemiyoruz.” sözleriyle geri çevirdi.

Aklı başında hiç kimsenin kardeş bir topluma karşı bu savaşı kabul etmeyeceğini belirten Ovsyannikova, “Rus vatandaşlarının da bu savaşa karşı olduğunu herkesin görmesini istedim. Batı ülkelerinde birçok kişi bunu anlamıyor.” sözlerini kullandı.

- Olay

Rusya’nın resmi televizyon kanallarından biri olan “Perviy Kanal”da geçtiğimiz gün, akşam haberleri esnasında elinde "savaşa hayır" yazılı bir pankartla spikerin arkasına geçen Ovsyannikova, protestodan sonra gözaltına alınmıştı.

Moskova’da görülen mahkemede, önceden haber vermeden halka açık bir şekilde etkinlik düzenlemek sebebiyle yasayı ihlalden yargılanan Ovsyannikova’ya, 30 bin ruble para cezası verilmişti

Yorumlar (0)